Új objektívek a Nikon Z szériához: Nikkor Z 20mm f/1,8 S és 24-200mm f/4-6,3 VR

0

A Nikon a D6 tükörreflexese mellett a tükör nélküli szériáját is bővítette, ezúttal két új objektívvel.

Nikkor Z 20mm f/1,8 S

A Nikkor Z 20mm f/1,8 S az eddigi legnagyobb, 94 fokos látószöget kínáló fix gyújtótávolságú, full-frame szenzort is kirajzoló objektív a Z rendszerhez (zoomban elérhető nagyobb látószögű is, lásd 14-30mm f/4 S), amely az eddigi 50mm, 35mm és 24mm-es sort egészíti ki. A 14 lencsetag közül három extra alacsony szórású (ED), valamint három aszférikus kialakítású, így a törekedve a színhibák csökkentésére és a képsarkok tökéletes leképezésére. Az objektív természetesen rendelkezik csepp- és porállóságot biztosító szigetelésekkel is.
Közelpontja 20 cm, maximális leképezési aránya 1:5,3.

A Nikkor Z 20mm f/1,8 S márciustól lesz kapható, ára 1250 euró lesz, itthon pedig 350 ezer Ft.

Nikkor Z 24-200mm f/4-6,3 VR

A Nikkor Z 24-200mm f/4-6,3 VR szintén full-frame szenzoros gépekhez készült. Az utazózoom kategóriába sorolható, időjárásálló szigeteléssel is ellártott objektív 19 lencsetagból épül fel, ezek között két extra alacsony szórású (ED), két aszférikus és egy aszférikus felületű ED lencsetag is dolgozik a jobb képminőségen. A beépített optikai képstabilizátor 5 Fé hatékonyságú és képes együttműködni a Z 6 és Z 7 vázak szenzorstabilizációjával. A nemkívánatos becsillanások csökkentésére Arneo bevonatot használtak.

Az 570 grammos utazózoom objektívet április közepén dobja piacra a Nikon, ára 1100 euró lesz, itthon 430 ezer Ft-ért lehet majd megvásárolni.

Sajtóközlemény:

KÉT ÚJ NIKKOR Z OBJEKTÍV CSATLAKOZIK A NIKON Z TERMÉKCSALÁDHOZ

Hollandia, Amszterdam 2020. február 12.: Napjainkban a Nikon két új NIKKOR Z objektívet is bemutat: a rendkívül nagy látószögű NIKKOR Z 20mm f/1.8 S-t, valamint a NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR zoomos telefotót. Mindkét objektív gyorsan, csendesen és zökkenőmentesen állít élességet, a portól és a nedvességtől való védelem érdekében pedig jól lezárt.

A NIKKOR Z 20mm f/1.8 S kibővíti a nagy teljesítményű Nikon Z család S-sorozatú f/1,8 objektíveit. Ha már a széles sem elég széles, ez a fényes, rendkívül nagy látószögű, 20 mm-es objektív izgalmas választást jelent. A fejlett optikai jellemzők, a széles Z-bajonett és az f/1,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz lenyűgöző teljesítményt nyújtanak minden fényviszonyok között. Az élesség a kép egészén kiemelkedő, és közeli távolságokon is kiemelkedő, a mindössze 0,20 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően. Az ED üveg és a Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata megküzd a szellemképpel és a becsillanásokkal – beállítástól függetlenül ez a tükör nélküli objektív sokkal többet örökít meg a látványtól.

A NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR a Nikon Z családhoz a tökéletes utazóobjektívként csatlakozik, amellyel gazdag részletességű fényképeket és videókat készíthet. A napjainkban elérhető egyik legkompaktabb zoomos telefotóként könnyen elfér a kisebb fotóstáskákban is. A nagyméretű Z-bajonett egyedi kialakítása miatt a nagyobb objektívelemek a hátsó részre kerültek – így az egyensúly és a kezelés kiváló. Az optikai felépítés élénk színekkel és mély kontraszttal rendelkező éles képeket biztosít, akár nagy látószögű, akár telefotó felvételeket készít. Videófelvételek esetén gyönyörű, teljes képes videókat készíthet a fejlett NIKKOR optikának köszönhetően, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a Nikon Z fényképezőgép kitűnő képminőségéből.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere szerint: „Ezen új NIKKOR objektívek további népszerű gyújtótávolságokat is hozzáadnak a Nikon Z rendszerhez. Akár fényképeket, akár videofelvételt készítenek, szűk helyeken vagy kint a természetben, az alkotóknak mostantól még több lehetőségük van arra, hogy a szükséges kreatív eszközökkel reagáljanak helyzetükre.”

Szélesebben, szabadabban. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S
Nagy fényerejű, f/1,8-as fix rendkívül nagy látószögű tükör nélküli objektív. Lenyűgözően élesség a kép egészén, és ragyogó teljesítmény gyenge fényben is.
Hihetetlen élesség. A kiemelkedő képélesség a közeliknél még látványosabb. A csupán 0,20 m-es minimális fókusztávolság a kompozíció kulcsa az Ön kezébe helyezi – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet.
Gyönyörű háttérelmosás. A fejlett optikai kialakítás remek csillageffektust és természetesnek ható háttérelmosást tesz lehetővé.
Éles, tiszta képek. Az ED-üveg és az aszferikus objektívelemek korrigálják a tengelyes színeltéréseket, és a Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket.
Videófelvételre készen. Az élességállítás gyors, gördülékeny és csendes. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.
Időjárásálló. Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és nedvességtől.

Minden utazáshoz. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR
Rendkívül kis méretű, zoomos telefotó. Teljes képes tükör nélküli objektív a 24–200 mm-es nagy látószögtől a zoomos telefotó tartományig.
Utazásra kész. Mindössze 570 g súlyú és könnyedén elfér a kisebb fotóstáskákban is. A zoom zár kapcsoló a tárolás során biztosítja az objektívet annak teljes mértékű behúzásával.
Éles képek közelről is. A minimális fókusztávolság mindössze 24 mm-en mindössze 0,5 m, míg 200 mm-en csak 0,7 m.
Kitűnő választás videókhoz. Gyakorlatilag hangtalan automatikus élességállítás. A „fókuszlégzés” jelentősen csökkent, akárcsak az élesség zoomolás közbeni elállítódása.
Éles, tiszta képek. Az aszferikus ED üvegelemnek és az aszferikus objektívelemeknek köszönhetően minimális torzítás tapasztalható a zoomtartományban. A Nikon ARNEO bevonata pedig csökkenti a szellemképeket és becsillanásokat a tisztább képek érdekében.
Por- és cseppálló. Az objektív védve van a portól és a nedvességtől. A fluor bevonat hatékonyan taszítja a port és a szennyeződéseket a képminőség feláldozása nélkül.