Jön: HD PENTAX-D FA★ 85mm f/1,4 SDM AW

0

A Ricoh bejelentette új generációs Pentax portréobjektívének fejlesztését, amely a teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt Pentax tükörreflexes fényképezőgépekhez készül.

A HD PENTAX-D FA★ 85mm f/1,4 SDM AW a második új generációs D FA★ fix gyújtótávolságú objektív lesz, amely a korábban megjelent HD PENTAX-D FA★ 50mm f/1,4 SDM AW modellt követi. Ezeknél az objektíveknél az elsődleges fejlesztési szempont az extra magas optikai minőség.

Ennek érdekében a HD PENTAX-D FA★ 85mm f/1,4 SDM AW portréobjektív három szuper alacsony szórású (Super ED) optikai tagot is kap a kromatikus aberráció csökkentése érdekében, illetve egy aszférikus tag is az optikai rendszer része lesz, ami a képsarki hibák (asztigmatizmus, fókuszfelület elhajlás) korrekcióját, valamint a feloldóképességet rontó gömbi hiba csökkentését szolgálja.
A fókuszmeghajtást nagy nyomatékú ultrahangos direkt meghajtást biztosító fókuszmotor biztosítja.

Természetesen a cseppállóságot (időjárásállóságot) biztosító szigetelések sem maradnak ki az objektívből, így mostoha körülmények között is gond nélkül használható lesz az új modell.

A HD PENTAX-D FA★ 85mm f/1,4 SDM AW várhatóan idén, a második félévben jelenik majd meg.

HD PENTAX-D FA★ 85mm f/1,4 SDM AW
Gyújtótávolság 85 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 28,5°
Legszűkebb blende F16
Fókusz rendszer ultrahang frekvenciás direkt motor
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 85 cm
Legnagyobb nagyítás 1:8,3
Szűrőmenet 82 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
95 mm × 123,5 mm
Gyári kiegészítő napellenző