Sigma 100-400mm f/5-6,3 DG DN OS | Contemporary objektív MILC-ekhez

0

A japán Sigma tovább bővítette a tükör nélküli, full-frame szenzoros fényképezőgépekhez szánt DG DN szériáját és bejelentette a sorozat ötödik tagját, a kortárs vonalba kerülő 100-400mm f/5-6,3 DG DN OS | Contemporary objektívet.

A korábbi, tükörreflexesekhez szánt modellhez képest átdolgozott optikai felépítéssel érkező Sigma 100-400mm f/5-6,3 DG DN OS | Contemporary egy F-típusú alacsony szórású taggal (FLD) többet kínál, amely a korábban is használt négy speciálisan alacsony szórású tagot (SLD) egészíti ki, méginkább kordában tartva a kromatikus aberrációt.
A plusz lencsetag azonban nem növelte az objektív tömegét, sőt, a gyártó kifejezetten a kisebb súlyra törekedett, így néhány tíz grammal könnyebb is lett az új modell.
A gyors automatikus élességállítás érdekében a fókuszálást egyetlen, könnyű lencsetag végzi, amelynek mozgatása igen gyorsan történhet.
Szintén a gyors használatot teszi lehetővé az ún. Dual Action Zoom, amelyet már más Sigma telezoonoknál is láthattunk: ez lehetővé teszi, hogy ne csak a zoomgyűrű forgatásával változtassuk meg a gyújtótávolságot, de úgy is, mint egy tolózoom esetében: a napellenző mögötti rész tolásával, vagy húzásával.

Az időjárásálló szigetelésekkel ellátott objektív 4 Fé hatékonyságú optikai stabilizátorral is rendelkezik, s természetesen kompatibilus a Sigma USB dokkolójával, amely segít testreszabni a fókuszt, a stabilizátort, illetve az AF Lock kapcsoló funkcióját.
Támogatja a szemérzékeléses fókuszt, az optikai hibák gépen belüli korrekcióját (gépváztól függően), illetve használhatjuk vele az 1,4×-ező és 2×-ező telekonvertereket is (csak L bajonettre érhető el).
A telezoomhoz opcionálisan állványgyűrű is vásárolható lesz.

Az objektív közelpontja 100mm-es gyújtótávolságnál 1,12 méter, míg 400 mm-es tele végnél 1,6 méter. Utóbbi esetben a leképezési arány 1:4,1 lehet.

A Sigma 100-400mm f/5-6,3 DG DN OS | Contemporary objektív Leica L és Sony E bajonettel lesz elérhető július elejétől, áruk 950 amerikai dollár lesz (itthon várhatóan bruttó 350e Ft-ért kerül forgalomba).