Új 2,5 GbE NAS sorozat a QNAP-tól

0

Kettő, négy és hat lemezes változatban is piacra kerülnek a QNAP nagy sebességű adatátvitelt támogató hálózati adattárai, amelyek a TS-x53D típusjelzéssel jelennek meg.

Az alapkiépítésben dupla 2,5 GbE hálózati vezérlővel rendelkező NAS-ok tovább gyorsíthatók az opcionális 10 Gbps-os hálózatra. A gördülékeny adatelérés érdekében a gépekbe négy magos Intel Celeron processzorok kerültek, amelyeket 4 illetve 8 GB RAM szolgál ki.
A NAS-ok médiaszerverként is használhatók, illetve a HDMI 2.0 kimenetnek köszönhetően akár médiaPC-ként is funkcionálhatnak, ehhez pedig külön megvásárolható infravörös távirányítót is kínál a gyártó.

Sajtóközlemény:

Megjelent a QNAP négymagos Intel alapú TS-x53D 2,5 GbE NAS sorozat, amely további PCIe bővítést kínál 10 Gbps hálózathoz vagy M.2 SSD gyorsítótárazáshoz

2020. június 23., Tajpej, Tajvan A QNAP® Systems, Inc., a számítási, a hálózatépítés és a tárolási megoldások egyik vezető innovátora bemutatta a TS-x53D 2,5GbE NAS sorozatot, amely egyaránt elérhető 2-, 4- és 6-lemezes kivitelben. A négymagos 2,0 GHz-es processzorral és a kettős 2,5 GbE-kapcsolattal felszerelt TS-x53D sorozat nemcsak a modern vállalkozások számára nyújt kiváló 2,5 GbE NAS megoldást, hanem a játékosok számára is elegendő tárhelyet biztosít a hatalmas játékgyűjteményeikhez. Egy megbízható és biztonságos NAS sorozat magas költséghatékonysággal, mivel olyan további hozzáadott értékeket nyújt a felhasználók számára, mint a PCIe bővítés, a multi-cloud biztonsági mentés, a felhőtároló átjáró, a 4K HDMI kimenet és még sok más. A TS-x53D sorozat 3 év standard garanciával rendelkezik, amely garanciabővítéssel akár 5 évre is meghosszabbítható.

„A TS-x53D lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a meglévő CAT5e kábelekkel növelhessék a hálózati sebességet 1 Gigabitről 2,5 Gigabitre, valamint egyszerűsítsék a fájlok biztonsági mentését és megosztását, a videók streamingjét és a játékok tárolását is” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere. „A QNAP QSW 10GbE/Multi-Gigabites switch tökéletes kiegészítésként szolgál a nagy sebességű, jövőbiztos hálózati környezet létrehozásához.”

A TS-x53D termékcsaládban egy Intel® Celeron® J4125 négymagos 2,0 GHz-es processzor Turbo Boost-tal (2,7 GHz-ig) dolgozik és akár 8 GB DDR4 memóriával is rendelkezhet. A beépített kettős 2,5 GbE RJ45 portok akár 5 Gbps egyesített átviteli sebességet is tudnak biztosítani a port trönkölés technológiának köszönhetően.

A PCIe 2.0 foglalat lehetővé teszi a bővítőkártyák telepítését a NAS funkcionalitásának javítása érdekében (mint például az 5GbE/10GbE hálózati kártya, a QM2 hálózati/memóriakártya vagy éppen a QWA-AC2600 vezeték nélküli adapter. A TS-x53D NAS támogatja az SSD gyorsítótárazást alacsony késleltetésű alkalmazások esetén, vagy automatikusan optimalizált többrétegű tárolóvá válhat a Qtier technológiának köszönhetően, ezzel optimális teljesítményt és kiegyenlített tárolóhasználatot eredményezve.

A szakemberek számára tervezett TS-x53D sorozat támogatja a fejlett fájltárolást, megosztást, biztonsági mentést, szinkronizálást és adatvédelmet, ezzel segíti a felhasználókat a napi munkák hatékony végrehajtásában. A blokk alapú pillanatképek megkönnyítik az adatvédelmet és a helyreállítást, valamint hatékony védelmet biztosítanak a zsarolóprogramok fenyegetései ellen. A HBS (Hybrid Backup Sync) hatékony helyi, távoli és felhő biztonsági mentési feladatokat hajt végre, míg a QuDedup technológia a forrásnál deduplikálja a biztonsági mentési fájlokat, ezzel csökkentve a biztonsági mentési időt, valamint helyet és sávszélességet takarít meg, ezzel felgyorsítva a több-verziós biztonsági mentést is a nagyobb védelem érdekében. A TS-x53D bőséges multimédiás funkcióval rendelkezik: a HDMI 2.0 kimenet támogatja a 4K (4096 x 2160) @60Hz videólejátszást, kiváló minőségű 4K videó átkódolást univerzális fájlformátumba, ráadásul biztosítja a videó streaming-et a DLNA®, Plex® és a Chromecast™ segítségével.

A TS-x53D egyszerre rugalmas és sokoldalú. A QNAP bővítőegységek csatlakoztatásával a tárolási kapacitás egyszerűen skálázható, a VJBOD funkció használatával pedig a többi QNAP NAS-on elérhető tárhely is felhasználható a kapacitás bővítéséhez. A TS-x53D képességei tovább bővíthetők a QTS App Centerből telepített alkalmazásokkal, például képes több virtuális gép és konténer hosztolására, felhőtároló átjáró-ként való működésre, professzionális videó megfigyelő rendszer kezelésére és további lehetőségekre is.

Az új modellek főbb jellemzői

  • * TS-253D-4G: 2-lemez, 4 GB DDR4 memória (1 x 4 GB)
  • * TS-453D-4G: 4-lemez, 4 GB DDR4 memória (1 x 4 GB)
  • * TS-453D-8G: 4-lemez, 8 GB DDR4 memória (2 x 4 GB)
  • * TS-653D-4G: 6-lemez, 4 GB DDR4 memória (1 x 4 GB)
  • * TS-653D-8G: 6-lemez, 8 GB DDR4 memória (2 x 4 GB)

Torony modell; Intel® Celeron® J4125 négymagos 2,0 GHz-es processzor Turbo Boost-tal (2,7 GHz-ig); cserélhető 2,5 hüvelykes/3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps merevlemezek vagy SSD-k; 2x 2,5 GbE RJ45 LAN port (kompatibilis az 1 GbE-vel); 1x PCIe Gen 2 x2 foglalat (PCIe Gen 2 x4 foglalat a TS-253D esetén); 2x USB 3.2 Gen 1 port, 3x USB 2.0 port; 1x HDMI 2.0 4K @ 60Hz kimenet