Videósok számára kínál gimbalokat a Manfrotto

0

A Manfrotto egyre szélesebb palettát kínál a fotósok és videósok által használt kellékekből, így már nem csupán az állványok kapcsán juthat eszünkbe az eredendően olasz márkanév, hanem fotós táskák, memóriakártyák, LED panelek, illetve most már gimbalok esetében is.

Két motorosan stabilizált gimbalt dob ugyanis piacra a Manfrotto, amelyeket Gimbal 220 és Gimbal 460 névre kereszteltek.
Előbbi 2,2 kg teherbírású, így inkább kisebb szenzoros, könnyebb gépek alá való, míg a nagyobbik modell 4,6 kg teherbírású, így akár full-frame szenzoros DSLR-ek és MILC-ek alá is megfelelő lehet.
A gyorscseretalppal rendelkező, kézi vezérlést és follow-fókuszt is támogató gimbalok érintésérzékeny státusz képernyővel is rendelkeznek. A Gimbal 460 levehető vezérlővel rendelkezik, így a távirányításra is van lehetőség.

Az extra magasból történő videózáshoz egy külön boom rudat is kínálnak. A Manfrotto GimBoom könnyű, szénszálas kompozitból készített kiegészítő 50 cm hosszúságú, de kihúzva 1,15 méterrel hosszabbítható meg vele a gimbal markolata.