Középformátumot a víz alá: Nauticam Fujifilm GFX búvártokok

0

A profi búvártokjairól méltán híres Nauticam új búvártokot dob piacra, amely a gyártó második, Fujifilm középformátumú vázra illeszkedő terméke.


A Nauticam NA-GFX100 a Fujifilm GFX 100-hoz készült és a gép minden kezelőszerve használható marad a víz alatt is, ráadásul a tok két oldalán lévő, hüvelykujjal használható kar a visszajátszás/menü és az autofókuszt, valamint a Q menü megjelenítését teszik gyorsabbá, illetve könnyebbé. A 40 méteres vízmélységig használható búvártokban különböző objektíveket használhatunk, ehhez pedig kiegészítő elülső tagok is elérhetők.

A víz alatti vakuzáshoz optikai szálas vezérlést használhatunk, amely a vázra helyezett EF-EX20 TTL kisvaku fényét viszi át (a gépre helyezett vaku is elfér a tokban).

A Nauticam NA-GFX100 3,9 kg-ot nyom, de annyi levegőt foglal magába, hogy fényképezőgéppel és akkumulátorral -0,3kg-nak felel meg a víz alatt.
A víz alatti fotózás nem olcsó játék, ezért a tokért például a Nauticam a jelenlegi árfolyamon 3,7 millió Ft-ot kér (ára 10.672 euró).

A Fujifilm GFX 50S-hez korábban megjelent NA-GFX50S hasonló tulajdonságokkal bír, a kicsit kisebb vázhoz használható búvártok ára 9.744 euró.