Galéria: Nikkor AF-S 120-300mm f/2,8E FL ED SR VR (tesztfotók)

0

A Nikon idén év elején jelentette be második Fresnel-lencsés teleobjektívét, a 120-300mm f/2,8E FL ED SR VR telezoomot, amely kiváló fényerőt kínál, mint egy 300 mm-es fix, ugyanakkor megadja a lehetőségét annak, hogy nagyobb látószöggel is fotózzunk, ha túl közel lennénk.
Mindezt úgy, hogy ezért nem kell sokkal jelentősebb tömeget magunkkal vinni és ahogy tesztképeink mutatják, a rajzolat is teljesen rendben van.

A főként sportfotósoknak, illetve természetfotósoknak ajánlott objektívet célszerű lett volna a leggyorsabb fókuszrendszerrel rendelkező Nikon D6-tal kipróbálnunk, minket viszont sokkal inkább érdekelt a képminőség, így inkább a nagy felbontású Nikon D850 vázat választottuk.
A tesztfotózás egy részét ennek ellenére egy focimeccsen végeztük, ahol a D850 is jól tette a dolgát, igaz, természetes módon nem tudott olyan gyors sorozatot lőni, mint egy D6. A fókuszsebességgel és pontossággal azonban így sem volt gond.
A sportfotókon kívül valamiféle természetfotóhoz hasonló bemutatót is akartunk csinálni, ehhez most lovakat „használtunk”.
Nem maradtak el a statikus, képsarki rajzolatot is bemutató tesztfotóink sem.

Az objektívről részletes tesztünk a jövő héten jelenik majd meg.

Nikkor 120-300mm f/2,8E FL ED SR VR tesztfotók