Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art

0

Elkészítette első, kifejezetten kisfilmes képkocka méretű szenzorral dolgozó MILC-ekhez fejlesztett makróobjektívét a Sigma.
(A már korábban piacra került Sigma 70mm f/2,8 DG Macro | Art DSLR-ekhez készült, de Sony E és Leica L véggel is kapható.)

A Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art objektív 17 lencsetagja közül egy speciálisan alacsony szórású (SLD), így a kromatikus aberrációt a lehetőségekhez képest minimálisra csökkentették.
A leképezési arány maximális nagyítás esetén 1:1, amelyet 29,5 cm-es tárgytávolságnál érhetünk el.
Az időjárásálló szigetelésekkel rendelkező objektív frontlencséje olaj és vízlepergető hatású bevonatot kapott. Az automatikus élességállításhoz a fókuszmeghajtást ultrahang motor (HSM) biztosítja.

A tubuson rekeszgyűrűt is kialakítottak, amely automatikus (vázról vezérelhető rekesz) és kézi módokban is használható. A kettő közötti átváltást egy rögzítő kapcsolóval tilthatjuk le. Arra is van mód, hogy a rekesz folyamatosan állítható legyen a szokásos 1/3 Fé-es beugrások nélkül.
Az objektívre egy vázról programozható funkciójú AF-L gomb is került.

Sajnos az objektív egyelőre csak Sony E és Leica L bajonettel kerül piacra, Canon RF és Nikon Z bajonettes változatról egyelőre nem tett említést a gyártó.