Galéria: Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art (tesztfotók)

0

A Sigma szeptember végén mutatta be első, kifejezetten tükör nélküli full-frame szenzoros gépekhez fejlesztett makró objektívét, a Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art modellt.

Az év utolsó objektívtesztjét már bőven az ősz végén, tél elején készítettük, de így is volt témánk a makrózáshoz – hiszen ez az a terület, amely egész évben páratlan lehetőségeket kínál. Csak meg kell találni, mert messziről bizony nem látszanak a fűben rejlő apró érdekességek.

Bár az időjárás megint nem volt mellettünk, de így is sikerült minden olyan tesztképet elkészítenünk, amit szerettünk volna: még a becsillanás tesztfotókat is! Emellett persze rengeteg tesztkép készült, olyanok is, ahol a képsarkok élessége, rajzolata is ellenőrizhető (lásd szokásos dísztermi képsorozatunk, illetve az utolsó képek, amelyek 1:1 leképezéssel mutatnak chiamagokat).

Előre bocsáthatom, hogy Art szériás objektívként most sem csalódtunk, elképesztő részletgazdagságot mutatott fel a Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art, még teljesen nyitott blendén is.

Részletes bemutató cikkünk hamarosan olvasható lesz, de addig is, itt vannak a tesztfotóink (a képre kattintva a tesztfotó galéria új ablakban nyílik meg!).
A legkisebb tárgytávolságon készült, 1:1 leképezési arányú (azaz maximális nagyítású) tesztképeinket a fájlnévben a ‘max_magnification’ szöveggel láttuk el a könnyebb azonosíthatóság érdekében.

Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art tesztfotók