15mm f/4 jön a Nisitől, már az árát is tudjuk

0

Tagadhatatlanul az agymosás eszközét használják a kínai Nisi marketingesei, miszerint minél többször szeretnének megjelenni a fotós eszközökkel foglalkozó Web- és Facebook oldalakon.
Először csak egy-egy termékfotót küldtek el a gyártóspecifikus pletykalapoknak, gondosan ügyelve arra, hogy ne látszódjon a gyújtótávolság (a fényerő is csak egyetlen képen vehető észre).

Most újabb információkat csepegtettek az internet óceánjába, hogy újra megjelenhessen a gyártó neve. Mindezt persze egyetlen dollárnyi reklámköltség nélkül. Ügyes?

De nézzük, mik is ezek az új információk.
Egyrészt megjelentek immár retusálatlan termékfotók, amelyen látható, hogy (a korábbi sejtések szerint) valóban 15mm f/4 nagylátószögű objektívet vezetnek majd be a piacra.
A másik információ a manuális élességállítású objektív hivatalos megjelenésének dátuma: a leplet január 8-án rántja le a gyártó.
A harmadik információ pedig az objektív ára: Európában 460 euróért lesz majd megvásárolható.

Emellett pedig a Canonrumors-ra a részletes specifikáció is kikerült, így gyakorlatilag mindent tudunk a hamarosan megjelenő, Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z és Sony E bajonettel piacra kerülő objektívről.

Nisi 15mm f/4
Gyújtótávolság 15 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 112° (APS-C: 78°)
Legszűkebb blende F22
Felépítés 12 lencsetag 10 csoportban
két ED és egy aszférikus taggal
Fókusz rendszer manuális
Rekesz 10 lamellából
Közelpont 20 cm
Legnagyobb nagyítás 1:7,7
Szűrőmenet 72 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
75,6 mm × 80,5 mm
Tömeg 470 gramm
Gyári kiegészítő napellenző