Megérkeztek a CIPA 2021-es első két havi adatai

0

A CIPA közzétette a 2021. januári és februári adatait (a januárit természetesen még korábban, de az még nem volt látványos és gyakorlatilag a szokásos év eleji pangást mutatta, így külön nem közöltük).

A Japán gyártó által készített kompakt és cserélhető objektíves fényképezőgépek össz eladott darabszáma az év első hónapjában még bőven alatta maradt a tavalyi év utolsó hónapjának, ugyanakkor a februári adatok már emelkedést mutatnak, ami alapvetően nem rossz. Beleszámolva ugyanakkor azt, hogy a tavaly februári – már a Covid-19 járvány miatt csökkenő – adatok ugyanezen értékűek, már nem annyira biztató a helyzet.
Ha külön nézzük a kompakt és a cserélhető objektíves fényképezőgépeket, akkor azt látjuk, hogy a cserélhető objektíves gépek görbéje gyakorlatilag követi a tavalyit, míg a kompaktok kicsit naogyobb mértékű emelkedést mutatnak.
Szomorú viszont, hogy az objektív eladás számok mind januárban, mind februárban egyre kisebb értékűek, ami arra utal, hogy a DSLR felhasználók jelenleg valószínűleg kivárnak, míg a friss MILC tulajok csak lassacskán vásárolják meg az újonnan megjelent objektíveket.