Sharp Aquos R6: 1″ típusú szenzorral és f/1,9 fényerejű objektívvel

0

Míg a kínai okostelelefon gyártók java része a megapixelek feltornázásában és a sok kamera egy készülékre zsúfolásában látják a jövőt, a Sharp más utakon igyekszik járni, hiszen legújabb okostelefonjába egyetlen kamera került, amely azonban 1″ típusú, azaz 13,3×8,8 mm méretű szenzort használ (tegyük hozzá, hogy a Xiaomi Mi 11 Pro és Ultra nem sokkal kisebb, 1/1,2″ típusú, 50 Mpixeles szenzort használ). A 20 Mpixeles képérzékelőre a Leica által fémjelzett 19mm ekv. gyújtótávolságú, f/1,9 fényerejű objektív vetíti a képet (optikai stabilizátor nélkül).

A felső kategóriás készülék egyéb pontokon is kiemelkedőnek számít, hiszen 6,6″-os IGZO OLED kijelzője WUXGA+ felbontású (2730×1260 pixel), a háttérvilágítás fényessége 2000 nit, képfrissítése pedig akár 240 Hz is lehet. Processzora a legújabb Snapdragon 888, belső memóriája 12 GB-os, UFS 3.1-es háttértára pediog 128 GB-os.
Egyetlen probléma, hogy úgy néz ki, csak Japánban forgalmazzák majd (ára egyelőre nem ismert).

A gyártó közzétett egy online galériát, ahonnan kis trükkel le lehet menteni a teljes felbontású mintafotókat. Ezeken jól látszik, hogy a készülék elsősorban a nagylátószögű, a kevés fényben történő, illetve közeli témák fotózásánál tudja megmutatni igazi képességeit, s noha portrékat is készítettek, az erős képkivágás miatt itt már a részletezettség sok esetben a béka popsija alatt van – tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy hiába az 1″ szenzor, a 19 mm ekv. objektív miatt portréhoz még mindig jobb minőséget kapunk egy 1/2″ szenzoros, 70mm ekv. objektívvel szerelt telefonnal – már persze kizárólag a telefonoknál maradva.

A mintafotók a képekre kattintva teljes felbontásban is megtekinthetők:

További mintaképek a Sharp virtuális kiállítótermében láthatók ITT.