Új Nikon Coolpix A1000 firmware

0

A hónapról hónapra megjelenő CIPA adatokból jól látszik, hogy kompakt fényképezőgépet egyre kevesebben vásárolnak, ráadásul a fejlesztésük is gyakorlatilag megállt, hiszen utoljára tavaly májusban jelent meg „nagy” szenzoros kompakt gép (Sony ZV-1), előtte pedig 2020 év elején (Fujifilm X100V). A Nikonnak pedig az utolsó kompakt gépe a 2019 áprilisában megjelent, csak kisebb módosításokat kapott Coolpix AW150 vízálló masinája volt.

A japán gyártó ennek ellenére nem hagyja cserben a kompakt fényképezőgépeinek tulajdonosait, ma a 2019 év elején megjelent Coolpix A1000 utazózoom gép kapott hibajavító firmware frissítést, amely a gép harmadik frissítése.

Az 1.3-as verziójú firmware-rel az alábbi hibákat javították ki:

  • esetenként előfordult, hogy a képeket nem lehetett bizonyos SD memóriakártyákra menteni
  • amikor a felhasználó a fényképezőgéphez USB-kapcsolaton keresztül csatlakoztatott számítógépre másolt képeket, miközben a Nikon Transfer 2 Primary Destination (Elsődleges célállomás) fülén a Folder Naming (Mappa elnevezése) pontban a Date Shot (Felvétel dátuma) beállítás került kiválasztásra, a RAW képek nem a „Date Shot” (Felvétel dátuma), hanem a „Date Transferred” (Átvitel dátuma) alapján kerültek továbbításra.

A frissítéshez szükséges fájl elérhető a Nikon Letöltési Központjában, ahol a frissítés menetéről is olvashatunk.