A Western Digital bemutatja: SanDisk Professional

0

A Western Digital, mint a SanDisk márkanév tulajdonosa új termékcsaládot vezet be a piacra SanDisk Professional néven.
A memóriakártyáknál már alkalmazott elnevezés mostantól bővebb jelentéssel bír, hiszen a bevezetésre kerülő SanDisk Professional termékpaletta a teljes adattárolási és feldolgozási folyamatra kínál majd megoldásokat.

A sorozat a korábbi Western Digital G-Technology termékeit örökli meg, így megtalálhatók lesznek benne a modulárisan bővíthető hálózati adattárak, a hordozható és strapabíró külső SSD meghajtók, valamint a multimédiás képességekkel rendelkező, többféle kártya kezelését lehetővé tevő komplex megoldások is.
A már korábban forgalmazott memóriakártyák ezentúl is jelen lesznek a SanDisk Professional termékpalettán, de ezt is tovább bővítik, így jönnek a CFexpress kártyákon túl a CFast és az SD Express memóriakártyák is. Most egy videósoknak kifejlesztett CFexpress kártyával bővítik a portfóliót, a PRO-CINEMA CFexpress VPG400 jelű modellel, amely garantált folyamatos 400 MB/s írási sebességének köszönhetően a 4k Apple RAW videófolyamok rögzítését is lehetővé teszi. A sorozatban elsőként a 256 GB kapacitásút dobják piacra, ennek ára 450 amerikai dollár lesz.

Készülnek különféle kártyaolvasók is, a SanDisk Professional PRO-READER sorozat USB 3.2 Gen 2 Type C csatlakozófelülettel rendelkezik, így a gyors adatátvitelnek nincs gátja. Ebben a sorozatban CFast, CFexpress, RED Mini-Mag, valamint CompactFlash/SD/micro SD kártyák kezelésére kialakított termékek jelennek meg, rendre 90, 100, 200 és 80 dolláros áron.

Ezek használhatók lesznek a moduláris felépítésű, négy helyet kínáló SanDisk Professional PRO-DOCK Thunderbolt dokkolóállomásban is, amivel nem csak állományainkat érjük el pillanatok alatt, de a beépített 260 Wattos tápegységével az eszközeink töltését is megoldhatjuk, ehhez pedig USB Type-C és Type-A csatlakozók egyaránt rendelkezésünkre állnak.

Persze jönnek a korábban G-Technology név alatt megismert NAS-ok is, amelyek között 2, 4 és 8 lemezes megoldások is elérhetők. A Thunderbolt, USB 3.1 Gen 2 Type-C, és HDMI csatlakozókkal is ellátott hálózati adattárak előre telepített 8, 16, 24 vagy 36 TB-os merevlemezekkel is megvásárolhatók.