Hamarosan elrejtheted a like-ok számát fotóid és posztjaid alól

0

A Facebook új közleményt adott ki, amelyben részletesebben számol be a 2019-ben az Instragramon elkezdett, tesztelési fázisban járó like szám elrejtés lehetőségéről.

A legfrissebb információk szerint mind az Instragramon, mind a Facebookon lehetőségünk lesz elrejteni a közzétett képek és/vagy bejegyzések alól a kedvelések számát. Ezt megtehetjük a már megjelent tartalmakra is, illetve beállíthatjuk majd a közzétenni kívánt bejegyzések előtt is. Sőt, akár meg is gondolhatjuk magunkat és a like számok elrejtésével publikált tartalmakhoz is visszakapcsolhatjuk a kedvelések megjelenítését.

Kérdés persze, hogy kik lesznek azok, akik élnek majd ezzel a lehetőséggel, mert úgy gondolják, hogy munkájuk megbecsülése sokkal inkább létrejöhet azáltal, ha nem a kedvelések számát nézik majd az emberek, hanem a fotókat. Könnyen lehet, hogy ez csak azok számára lesz megváltás, akik bőven átlag alatti like-ot tudnak csak összegyűjteni, a nem túl pörgős oldalukon. Nehéz elképzelni olyan esetet, amikor egy befutott fotós, vagy éppen digitális művész – aki képenként több ezer like-ot is kap – majd pont elrejti a kedvelések számát. De persze nem mindenki van ugyanúgy összerakva.