Három Canon DSLR kapott firmware frissítést

0

A Canon új firmware-t adott ki három tükörreflexes fényképezőgépéhez.

A Canon EOS 200D Mark II v1.0.3-as firmware-ében az alábbi módosításokat hajtották végre:

  • kijavítja azt a hibát, amely miatt az „EOS 200D II” fényképezőgép-modell neve helytelenül jelenik meg a szoftveralkalmazások képadataiban
  • kijavítja azt a hibát, amely miatt az EOS 200D II egyes egységei nem csatlakoztathatók az EOS Utility Mac verziójához.

Noha az EOS 200D Mark II gépnek Európában az EOS 250D felel meg és ehhez is elérhető az új firmware, az EOS 250D felhasználóknak nem szükséges frissíteniük a firmware-t.

A Canon EOS 5D Mark IV és a Canon EOS-1D X Mark II firmware-ei is kaptak egy kisebb módosítást, az új verziók (rendre V1.3.2 és V.1.1.8) javítják az USB 3.0 vagy újabb kábel használata esetén a fényképezőgépek számítógéphez való csatlakozásának kompatibilitását.

Frissítés (2021.06.14.): A Canon az EOS 5D Mark IV Ver.1.3.2-es firmware-ét visszavonta egy működési hiba megjelenése miatt (10 mp-es időzítőt, 3 mp-enként 10 expozíciót és zárhang be opciót használva a gép nem exponál). A hiba javítására és a Ver.1.3.2 újdonságainak ismételt közzétételére új firmware készül, amelyet várhatóan június közepén adnak ki.

A firmware-ek letölthetők a Canon weboldaláról (linkeket a hírünk alatt közlünk), ahol a frissítés módjának ismertetése is megtalálható.