C-Log-ot a Canon EOS 5D Mark IV-be

0

A Canon a Las Vegas-i NAB szakmai kiállításon bejelentette, hogy elérhetővé teszi a Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgépéhez a C-Log mentését, amelyre egy kisebb módosítást követően lesz lehetőség. A fizetős frissítésért 100 dollárt kérnek majd és nem csak firmware, de valamilyen hardver szintű módosítást is eszközölnek majd a gépen, így a módosítást csak szakszerviz végezheti.

A lapos színprofilnak és a C-Log mentésnek köszönhetően szebben utómunkázható, nagyobb dinamikájú videók készíthetők, igaz, a videófolyam mentése továbbra is 8 bites, 4:2:0 almintavételezéssel történik majd. Ezzel védik a valódi 10 bites, 4:2:2 képességű Cinema szériájú EOS C gépeket.

Júliustól egyébként C-Log képességű EOS 5D Mark IV is kapható lesz 3600 amerikai dollárért. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a verzió a most kapható modell helyébe lép-e, azaz 100 dollárral drágul majd az összes kapható 5D Mark IV váz, vagy lesz valami külön jelölés a C-Log képességgel ellátott, 100 dollárral drágább változatra. Gyaníthatóan egyébként az előbbi válik valóra.