Apró Nikkor Z 28mm f/2,8 és 40mm f/2 jön

0

A Nikon két fix gyújtótávolságú objektív fejlesztéséről számolt be, amelyek kis méretükkel és visszafogott tömegükkel főképp az utazó fotósokat célozzák meg.

A tükör nélküli, full-frame szenzoros Nikon fényképezőgépekhez készülő Nikkor Z 28mm f/2,8 és 40mm f/2 még ebben az évben megjelennek. További részleteket később árul el a Nikon (de a mérete már érezhető a képeken, az 52 mm-es szűrőmenet még éppen leolvasható, a tömege pedig mérete miatt lesz biztosan visszafogott).

Sajtóközlemény:

A Nikon bővíti Z-bajonettes objektívkínálatát a NIKKOR Z 28mm f/2.8 és a NIKKOR Z 40mm f/2 fejlesztésével

2021. június 2.: A Nikon örömmel jelenti be a NIKKOR Z 28mm f/2.8 és a NIKKOR Z 40mm f/2 fejlesztését. Az új kompakt és könnyű fix objektívek a Nikon Z-bajonettel rendelkező, teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez készülnek. Az objektívek megjelenése 2021-ben várható.
A NIKKOR Z 28mm f/2.8 egy nagy látószögű fix objektív, amely tökéletes mindennapi pillanatképek készítéséhez. Ezzel szemben a NIKKOR Z 40mm f/2 egy általános fix objektív, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képalkotási kifejezési lehetőségként könnyedén használják az elmosódást. Mindkét objektív könnyen használható felhasználók széles köre számára, beleértve a tükör nélküli fényképezőgépek új objektívjeit is, sokféle mindennapi helyzetben.
A Nikon a felhasználók igényeinek kielégítése mellett továbbra is az optikai teljesítmény új dimenziójának elérését célozza meg. Ez végső soron hozzájárul a képalkotási kultúra szélesebb körű fejlődéséhez, amely remélhetően a fényképezés lehetőségeinek bővülését hozza el.