Galéria: Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm f/4 PRO (tesztfotók)

0

Az OM Digital Solutions nemrégiben jelentette be új mikro NégyHarmados Olympus E-P7 fényképezőgépét és a profi szériába sorolt Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm f/4 PRO ultranagy látószögtől standard látószögig nyújtózkodó zoomját, amelyeket mi is kipróbáltunk.

A fix f/4 fényerejű, összecsukható kialakítású objektív viszonylag (legalábbis a 16mm ekv. gyújtótávolságtól induló objektívek között) nagy zoomátfogása miatt nem csak széleslátószögű fényképezésre, de standard perspektívát adó fotók készítésére is alkalmas. Tesztfotóink készítése során próbáltunk minél több témát megfogni, amely igényli a nagylátószöget és amelyből kiderül, hogy milyen az objektív leképezése. A remek közelpontja miatt a közelfényképezésre is kerestünk példákat.

A rekeszsorozatok ezúttal sem maradtak el, ahol a nyitott blendés és szűkebb rekesszel készült fotók minősége is leellenőrizhető. Emellett tartottuk magunkat ahhoz, hogy a képsarkok leképezésének ellenőrzése is fontos, így olyan tesztfotók is születtek (vasútállomás, díszterem), ahol ezek is megnézhetők – szintén rekeszsorozaton.

A bemutató cikkünk a hét második felében jelenik meg.
A tesztfotóink galériája azonban már nézegethető, elemezgethető. A galéria a lenti fotóra kattintva új ablakban nyílik meg!

A fotókat ezúttal is RAW formátumban készítettük, a képeket az Adobe Lightroom Classic CC (2021. júniusi frissítés – V10.3) szoftverben konvertáltuk, ahol az automatikusan bekapcsolt külső profil alapú torzítás korrekciót kikapcsoltuk, hogy az objektív teljesítményét láthassuk. Alapesetben azonban szoftveresen tökéletesre korrigált, torzításmentes képeket kapnánk mind a váztól, mind a Lightroomtól.