Makró objektív APS-C-seknek: Pergear 60mm f/2,8 Ultra-Macro 2×

0

Ha valaki a gyújtótávolság, illetve fényerő, na és persze az objektív képe alapján felszisszen, hogy „hopsz, ezt már láttam valahol!”, akkor nem jár messze az igazságtól. A 7Artisans már korábbról kínál 60mm f/2,8 makrót, de a Venus Optics kínálatában is ott van a Laowa 60mm f/2,8 2x Ultra-Macro, amelyek ráadásul leképezési arány tekintetében is megegyeznek a Pergear most megjelent 60mm f/2,8 Ultra-Macro 2× objektívével.

A hasonlóság azonban csak a külcsínt érinti, belül ugyanis eltérnek egymástól az említett objektívek, ami a Pergear esetében felhasznált 11 lencsetagnál már látszik (a 7Aritsans modell 8, a Laowa objektív 9 lencsetagból épül fel, a Laowa objektíve pedig ráadásul 14 lamellás fényrekeszt használ). Különleges lencsetagokból a Pergear 60mm f/2,8 Ultra-Macro 2× három magas törési mutatójút használ, alacsony szórású, illetve aszférikus tag azonban nincs az optikai rendszerben.

A teljesen manuális objektív nem rendelkezik elektronikus csatlakozásokkal sem, így a készített képek metaadatai közé nem kerül be a használt gyújtótávolság és a rekeszérték sem.

A Pergear 60mm f/2,8 Ultra-Macro 2× már kapható a gyártó webshopjában Fujifilm X, mFT, Nikon Z és Sony E bajonettel, ára 230 amerikai dollár (most akcióban 200 amerikai dollár), ami egy kicsivel magasabb ár, mint amibe a már emlegetett 7Artisans 60mm f/2,8 Macro kerül, de jóval olcsóbb, mint a Laowa modellje.