Kiváló fényerővel készül: Tamron 35-150mm f/2-2,8 Di III VXD

0

A Tamron a 28-75 f/2,8 második kiadása mellett a japán gyártó egy új, nagy fényerejű telezoom fejlesztését is bejelentette, az elsőre furcsa gyújtótávolság tartományt lefedő 35-150mm f/2-2,8 Di III VXD objektívét.

Az utazó fotósoknak kifejlesztett, nagy fényerőt és népszerű gyújtótávolságokat kínáló zoom leginkább az utcai fotósoknak, vagy a portrék kedvelőinek lesz ideális. Mivel gyakorlati értelemben vett komolyabb nagylátószöget nem kínál az objektív, így a hagyományos utcai városképek fotózására nem annyira lesz alkalmas, de a streetphotography által támasztott igényeknek már megfelel (az emberekkel készített utcai fotóknál ritkábban kerül elő 35 mm-nél nagyobb látószögű objektív). Emellett a remek fényereje az éjszakai fotózás kedvelőinek is jó szolgálatot tesz majd, de a portrék készítésére is alkalmas lesz az objektív (hiszen a szokásos 70-200mm f/2,8 zoomok tartományának nagyrészét lefedi, bizonyos gyújtótávolságon pedig akár jobb fényerővel is).

Ez az objektív is követi a 28-75mm f/2,8 Di III VXD G2-nél már beharangozott dizájnt, amely a tubusból kiemelkedő zoom- és fókuszgyűrűket jelenti.
Szintén elérhető lesz a programozható Focus Set gomb is, valamint a fókuszgyűrű működését is megadhatjuk a Tamron Lens Utility szoftverben opcionális adatkábel segítségével lineráis és nem-lineáris módúra, vagy akár úgy is, hogy a gyűrű a rekeszértéket módosítsa.

Az objektív várhatóan még idén piacra kerülhet, természetesen Sony E bajonettel. A részletes specifikáció és az ár egy későbbi időpontban kerül publikálásra.