Megjelent az ACDSee Photo Studio 2022

0

Az ACD Systems International bejelentette legkomolyabb fotófeldolgozó szoftverének új verzióját, az ACDSee Photo Studio 2022-t, amely Home, Professional és Ultimate változatokban érhető el (hírünkben ez utóbbiról írunk részletesebben).

A csak Windowsra elérhető, RAW fájlokat és rétegelt képfeldolgozást kínáló program legnagyobb újdonsága a mesterséges intelligenciával (AI) támogatott arcfelismerés. A digitális tartalom menedzsment modul két új megjelenítési módot is kapott: média mód és emberek mód. A média módban átfogó digitális tartalomkezelést biztosít, például fájlok keresését, rendezését, áthelyezését, rendszerezését vagy megosztását. A felhasználók értékeléseket adhatnak a tartalmakhoz, használhatnak hierarchikus kulcsszavakat, címkéket, kategóriákat, helyadatokat, de testreszabható színcímkék is alkalmazhatók. A frissít verzió az SVG fájlok támogatását is biztosítja.
Az emberek mód az arcfelismerés és a mesterséges intelligencia technológiákat használja, így teszi lehetővé a felhasználóknak az arcokat tartalmazó fotók könnyebb kezelését, az embereket tartalmazó képek névvel felcímkézését, illetve a fotók csoportosítását.

Új funkcióval bővült a kijelölő eszköz is, amely immár csatornákat, szűrőket is használhat, ezen felül a színkerék (Color Wheel és a világosság tartomány (Luminance Range) eszközökkel precízebb automatikus kijelölést érhetünk el. Képfeldolgozás során jön jól az ecsetről is elérhető zajszűrés funkció.
További újdonságok: gradációs görbe kezelés (Curve Control ), tónusátmenet vezérlés (Gradient Control), nagy érzékenység támogatás, továbbfejlesztett HDR képkészítés, valamint a fókuszsorozat nagy mélységélességű képpé illesztése (Focus Stacking).

Az ACDSee Photo Studio 2022 három változata elérhető havi előfizetéses, vagy egyszeri díjas konstrukcióban egyaránt.