További Tamron objektívek érkeznek Fujifilm X-re

0

Noha a Tamron 2020-ban még úgy nyilatkozott, hogy az alacsony érdeklődés miatt nem lesznek Fujifilm X bajonettes objektívjei, idén nyáron már megjelent az első ilyen bajonettes objektívük, a Tamron 18-300mm f/3,5-6,3 Di III-A VC VXD utazózoom.

Úgy tűnik, hogy a hobbifotósok körében népszerű lett az objektív és jól fogy a polcokról, hiszen egy új interjúban a Fujifilm menedzsere azt mondta, három kategóriában is piacra dobnak újabb Fujifilm X bajonettes objektívet, amelyek a nagylátószögű zoomok, a standard zoomok és a telezoomok közül kerülnek majd ki.
A Fujirumors értesülései szerint ezek a már Sony E bajonettel piacon lévő Tamron 11-20mm f/2,8 Di III-A RXD és Tamron 17-70mm f/2,8 Di III-A VC RXD objektívek lesznek. A telezoomról egyelőre nem tudni semmit, de az szinte biztos, hogy teljesen új modell lesz, hiszen kifejezetten APS-C szenzoros MILC-hez a Tamron egyelőre nem rendelkezik ilyen objektívvel, arra viszont kicsi az esély, hogy egy full-frame-re készültet lássanak el Fujifilm X bajonettel.