Bezárja a Canon a legnagyobb kínai gyárát

0

A múlt héten a Canon úgy döntött, hogy bezárja egyik Kínában található fényképészeti eszközöket készítő gyáregységét, amely 32 éve működik a Guangdong tartományban található Zhuhai városában.

Az 1317 alkalmazottat foglalkoztató zhuhai gyár a Canon egyetlen üzeme Kínában, amelyben fényképezőgépet, illetve objektívet is gyártottak, igaz, főként kompakt fényképezőgépek, illetve az olcsóbb objektívek készültek itt.

A Canon China PR menedzsere a gyáregységnek írt körlevelében azzal indokolta a döntést, hogy bár mindent megpróbáltak megtenni annak érdekében, hogy az egyre nehezebb helyzetben is helytálljon a gyár és visszafordítsák az egyre nagyobb veszteségekbe forduló termelést a nyereséges zónába, ez nem sikerült. Végül alaposan átgondolva a lehetőségeket csupán egyetlen megoldás maradt: teljes mértékben be kell zárni a gyárat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az üzem termelésének egy részét áthelyezik-e máshová, vagy a bezárás oka az, hogy már ténylegesen nincs szükség ennyi üzemre. Vélhetően egyébként az utóbbi lesz az ok, hiszen manapság már se kompakt fényképezőgépet, sem EF-S és EF-M objektíveket nem gyártanak már nagy példányszámban, de a tükörreflexesek iránti igény is jelentősen csökkent – ezt pedig a többi gyáregység is képes kiszolgálni.