Jön: A magyar természetfotó nagydíja

0

A Varázslatos Magyarország új díjat alapít, amellyel a természetfotósok egész éves munkáját kívánja díjazni.
A kiválasztott fotósok egy Arany Daru szobrot kapnak, méghozzá az első, a második és a harmadik helyezésért. A díjat elsőként nem év végén, vagy jövőre ítélik oda, hiszen már a 2021-es év legelhivatottabb és legsikeresebb természetfotósai is megkapják, akik nem mások, mint Máté Bence, Daróczi Csaba és Potyó Imre.

Sajtóközlemény:

A Varázslatos Magyarország bemutatja: A magyar természetfotó nagydíja

Az ország legizgalmasabb, ezreket megmozgató természetfotó-pályázata és a magyar nemzeti parkok elkötelezett természetvédelmi támogatója, a Varázslatos Magyarország megalapítja országunk természetfotós társadalma legkiemelkedőbb alkotójának járó elismerését, A magyar természetfotó nagydíját.

A pályázat küldetése, hogy a természetfotók által ablakot nyisson az ország nemzeti parkjainak természeti kincseire, s ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában kint vannak, és fotóznak a természetben, majd munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek, hogy ők kerülhessenek a fotós ranglista élére.
A VM tizenkét évének történetében eddig három, ma már nemzetközi szinten is elismert fotósnak sikerült a dobogó első fokára állni: Máté Bencének, Daróczi Csabának és Potyó Imrének.

A különleges pillanatok felfedezéséhez és megörökítéséhez nemcsak jó látásmód, de végtelen kitartás és az elővilág iránti tisztelet is szükséges. A Varázslatos Magyarország ezeket mindennél többre értékeli, ezért úgy döntött, hogy a nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapít egy nívós díjat, amely annak elismerése, hogy az alkotó egyévnyi kemény munkával és tehetsége folytonos bizonyításával kiérdemelte a pályázat legjobbjának járó helyet. A Varázslatos Magyarország az évad legkiemelkedőbb eredményét elérő fotósának odaítéli a magyar természetfotózásban elért, rendkívüli teljesítményéért A magyar természetfotó nagydíját!

A díjat a VM számára tervezett és készített Arany Daru szobor testesíti meg, amelyet 2022-től minden évben a nagydíjat kiérdemlő, első helyezett fotós, valamint a dobogó második és harmadik fokára álló díjazottak kapnak meg. Jó hír, hogy nem kell rá még egy évet várnunk, ugyanis a 2021-es pályázati évad helyezettjei idén már átvehetik a nívós elismerést!
A díjazottak és a pályázati kategóriák dobogósai értékes jutalomban részesülnek, valamint képeik a VM évente megjelenő gyönyörű természetfotó-albumában és az ország több prominens kiállítóhelyén megrendezett nagyvolumenű kiállításán is előkelő helyet kapnak.

Meggyőződésünk, hogy a természetfotósok maradandó értéket teremtenek, hiszen hűen adják vissza természet szépségét, illetve mutatják be annak jelen állapotát, így a természetfotózás kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy felhívja a figyelmet a természet védelmére. A Varázslatos Magyarország A magyar természetfotó nagydíjával ezt köszöni meg a természetfotósoknak.