Két APS-C-s objektív érkezik RF bajonettel

0

A Canon várhatóan az APS-C szenzoros, RF bajonettes EOS R7-tel egyidőben új objektíveket is bejelent, amelyek kifejezetten az APS-C szenzor kirajzolására készülnek – ezáltal kisebbek és könnyebbek lehetnek, mint a full-frame-re tervezettek.
Talán nem járunk messze az igazságtól, ha mindennemű pletyka nélkül azt gondoljuk, hogy egy szokásos alapzoom érkezik, 18 mm-es kezdő gyújtótávolsággal.
Valóban, a pletykák is ezt rebesgetik, de ennél kicsit többet is mondanak, hiszen mindkét objektív gyújtótávolság tartománya és fényereje is megjelent.
Jön tehát a Canon RF-S 18-45mm f/3,5-5,6, amely egy kicsit rövidebb zoom, mint amit a DSLR-ekhez fejlesztettek, vagy ami az EOS M rendszerhez készült (18-55mm), a második objektív azonban kiköpött mása lehet az EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM utazózoomnak, azzal a különbséggel, hogy a váz szenzorstabilizációja miatt szükségtelenné válik az optikai stabilizáció. A másik objektív tehát a Canon RF-S 18-150mm f/3,5-6,3 lehet, legalábbis a pletykák szerint.

Nagyot ezzel nem durrant a Canon, egyelőre tehát úgy látszik, hogy objektívekben inkább a hobbifotósokat, kezdő amatőröket célozzák meg. Érdekes mindez annak fényében, hogy az EOS R7 váz viszont egy kicsit magasabb kategóriát képviselhet.
Ja igen, a hivatalos bejelentés pedig várhatóan május 24-én történik majd meg.

A Canon EOS R7 első hihető specifikációja