Újabb aprócska vaku a Profototól, itt az A2

0

Kissé talán megtévesztő elnevezést választott a Profoto a legújabb, apró, akkumulátoros stúdióvakujának, hiszen az A1 és az A1X rendszervakuk voltak, míg a most megjelent A2 kifejezetten stúdióvakuként használható, azaz nem helyezhető gépvázra (így inkább a B10X kistestvéreként aposztrofálható).

A mindössze 500 grammos (akkuval és állványadapterrel 770 grammos) vaku csupán 13 cm hosszú, átmérője 8 cm, így könnyen magunkkal vihetjük egy kültéri fotózásra, akár párban is. A 100 Ws teljesítménye persze nem teszi lehetővé, hogy szikrázó napsütésben is használhassuk HSS módban, de árnyékban, vagy este már bőven teszi a dolgát, ahogy persze egy esküvői vacsora alkalmával is jó szolgálatot tehet akár csoportképek, akár tánc fotózásánál.
A teljesítmény 10 Fé tartományban állítható, teljes kisütés után 1,6 mp alatt töltődnek fel teljesen a kondenzátorai.

Az eszközre került egy modellfény is, a 2,1 Wattos LED fényforrás kb. egy 20 Wattos izzó fényét kínálja, azaz folyamatos fényforrásként nem igazán használható, tényleg csak az árnyékok megfigyelésére jó sötétebb helyszínen.

Ami pedig a fényformálókat illeti: az összes Profoto Clic fényformáló alkalmazható vele, amelyek között reflektorok, octabox, méhsejt és színmódosító szűrők is megtalálhatók.

A vaku a Profoto AirX rendszerével is kompatibilis, így kábelek nélkül is használható pl. a Connect Pro vezeték nélküli kioldóval .

A Profoto A2 ára 1000 amerikai dollár.