Megjelent a Sigma két új Art objektíve: 20mm és 24mm f/1,4 DG DN | Art

0

A Sigma újabb két objektívet jelentett be, ezúttal azonban a profiknak és igényes fotográfusoknak szánt Art széria kapott két új modellt.

A Sigma 20mm és 24mm f/1,4 DG DN | Art objektívek a nagylátószög szerelmeseinek nyújtanak kiváló fényerő mellett kiváló rajzolatot, amelyet speciálisan alacsony szórású és aszférikus tagok is segítenek elérni, sőt, a 24mm-es modellnél „F”-típusú alacsony szórású tagokat is alkalmaztak. Az objektívek tubusán több kapcsolót és gombot is elhelyeztek, amelyek között a szokásos AF/MF fókuszmódváltó mellett a rekeszvezérlő gyűrű rögzítésére, vagy 1/3 lépéses ugrásának kiiktatására szolgáló kapcsolót is megtaláljuk, de elérhetők az MF Lock és AF Lock fókuszrögzítő gombok is.
Az élességállító gyűrű lineáris és nem lineáris módban is működhet, az utóbbi üzemmódot azonban egyelőre csak némely L bajonettes gép támogatja.

Az időjárásálló szigeteléssel ellátott objektívekhez szirom formájú napellenzőt mellékel a gyártó és természetesen kompatibilisek a gyártó USB dokkolójával is (csak az L bajonettes modell).
Az objektívek a hagyományos szűrőmeneten túl hátsó szűrőtartóval is rendelkeznek.

A Sigma 20mm f/1,4 DG DN | Art ára bruttó 400 ezer Ft körüli lesz, az alap nagylátószöget kínáló Sigma 24mm f/1,4 DG DN | Art testvérmodellért pedig 360 ezer Ft-ot kell majd fizetnünk.
Az objektívek Sony E és Leica L bajonettel lesznek kaphatók.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapokon érhetők el.