Hivatalos az új vlogger kamera: Canon PowerShot V10

0

A Canon új kompakt kamerát/fényképezőgépet jelentett be a PowerShot szériában.
A PowerShot V10-be 1″ típusú, 13 Mpixeles szenzor került, amelyre f/2,8 fényerejű, kisfilmes formátumban 19mm-es gyújtótávolságú objektív vetíti a képet.

A gép oldalára 2″ képátlójú LCD került, amelyet felfelé is tudunk hajtani, így szelfizéskor is hasznos segítség.
A 8 bites színmélységű videófelvételeket 4k UltraHD felbontásban 30 kép/mp képfrissítéssel, FullHD felbontásban 60 kép/mp-cel menthetjük a gép microSD foglalatába helyezett memóriakártyára. Egy felvétel hossza max. egy órás lehet.
A hangfelvételt beépített sztereó mikrofonnal, vagy külső mikrofonnal végezhetjük.

A Canon PowerShot V10 ára 450 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Canon bemutatja első, kifejezetten vlogoláshoz tervezett kompakt fényképezőgépét

4K UHD filmfelvétel, kiváló minőségű mikrofon, beépített állvány és 14 egyedi színszűrő teszi az új Canon PowerShot V10-et a vlogolás ideális társává

Budapest, Magyarország, 2023. május 11. – A Canon Europe ma bemutatta a PowerShot V10-et, egy könnyű és egyszerűen kezelhető vlogger fényképezőgépet azok számára, akik szeretnék barátaikat és követőiket magukkal vinni kalandjaikra anélkül, hogy sok felszerelést kellene cipelniük. Az alig több mint 211 g súlyú és zsebben is kényelmesen elférő PowerShot V10 az életmód- és utazós tartalmak készítőinek kínál egy mindent magába foglaló megoldást. A kiváló minőségű mikrofonnak, a beépített állványnak, a rázkódásmentes 4K UHD filmfelvételnek és a professzionális megjelenésű háttér elmosásának köszönhetően lenyűgöző tartalmak készíthetők a közösség számára.

A robusztus, függőleges váz teljesen új dizájnelem a Canon-nál, mely biztosítja, hogy a tartalomgyártók feltűnésmentesen elvegyülhessenek akár tömegben is. A középre helyezett felvételi gombot a gyors és mozgékony egykezes kameravezérléshez tervezték, így használója soha nem marad le a spontán pillanatokról és az őszinte reakciókról.

Hihetetlen videóminőség, közvetlenül a tenyeredben
A PowerShot V10 nagyméretű, 1 hüvelykes CMOS-érzékelővel rendelkezik, amely lenyűgöző 4K videóminőséget biztosít, miközben állóképek készítésére is alkalmas . A filmes hangulat fokozása érdekében az alkotók gyorsan változtathatják a hangulatot a 14 színszűrő effektus bármelyikével és a “Sima bőr” móddal.

A Movie Digital IS üzemmód ideális kézből történő videózáshoz, mivel segít elkerülni a kamera rázkódását, és élesebb, tisztább, részletgazdagabb felvételeket kínál.

A különböző közösségimédia platformok széleskörű képességeinek megfelelően a PowerShot V10 mindkét irányban képes felvételeket készíteni és akár egy órányi folyamatos videót rögzíteni . Ezen felül az automatikus vízszintes funkciója segíthet egyenesen tartani a videót, és elkerülni a ferde klipeket , ezzel is csökkentve a tartalom szerkesztéséhez szükséges időt.

Kiváló minőségű hang, egyértelmű üzenet
A PowerShot V10 tökéletes bármilyen szabadtéri vagy városi környezethez, mivel két nagy, narrációhoz tervezett sztereó mikrofonnal és egy zajcsökkentő mikrofonnal felszerelt. A beépített szélszűrőn felül egy opcionális szélvédő is megvásárolható a fejlett tartozékkészlet részeként, tovább javítva a hangminőséget kültéri körülmények között.

Életed minden aspektusának megörökítéséhez tervezve
A függőleges vázban elhelyezett és az egyszerűséget szem előtt tartva tervezett PowerShot V10 szinte teljesen egy kézzel kezelhető. A 2,0 hüvelykes, előlapra fordítható LCD-érintőképernyővel felszerelt fényképezőgép tökéletes az önmagunkról vagy másokról készített felvételek rögzítésére, alkalmas a kézből történő felvételkészítésre, így könnyen megörökíthetsz érzelmeket, és megteremtheted a meghittséget közted és a nézőid között. A beépített állvány lehetőséget ad arra, hogy egyedi tartalmat rögzíthess, például gasztro felvételeket vagy olyan népszerű formátumokat, mint a „Készülődj velem”, „Unboxing”, „AMA” vagy listás videók.

Összekapcsol a követőiddel – bárhol is legyél
A PowerShot V10 teljes mértékben kompatibilis a Canon Camera Connect alkalmazással, így könnyedén átviheted videóidat okostelefonra vagy tabletre Wi-Fi-n keresztül. A videós munkafolyamatok kezelése még soha nem volt ilyen egyszerű a beépített image.canon integrációval az ideiglenes felhőalapú tároláshoz, ahonnan közvetlenül átviheted a tartalmat a kívánt platformra. Az intelligens, intuitív kialakítás HDMI- és USB-portot is tartalmaz a laptopra vagy PC-re történő egyszerű átvitelhez, illetve a webkameraként való használathoz. Azok számára, akik állandóan úton vannak, a készülék USB-C-n keresztül útközben is feltölthető.
Vidd el tartalmaidat a fényképezőgépről egyenesen a nézőidhez a PowerShot V10-ben található egyszerűsített élő közvetítési képességekkel – így a YouTube-on és a Facebookon történő élő közvetítéshez dedikált menüpontok segítségével élőben streamelhetsz.

PowerShot V10 – Főbb jellemzők:

 • Kompakt és könnyű függőleges kialakítás
 • Széles látószögű objektív 6,6 mm-es gyújtótávolság (35 mm-es egyenértékű gyújtótávolság 18 mm állóképeknél és 19 mm videó üzemmódban), f/2,8 maximális rekeszértékkel
 • Videófelvétel 4K UHD felbontásban 29,97/25,00 fps sebességgel és Full HD felbontásban 59,94/50,00 fps sebességgel
 • Arckövető AF
 • “Sima bőr” filmfelvételi mód
 • Nagy sztereó mikrofon
 • Felfelé dönthető képernyő
 • Beépített állvány (könnyű dőlésszögbeállítás 30 fokig)
 • 14 színszűrő
 • JPG állóképfelvétel, a Scene Intelligent Auto funkcióval egyenértékű
 • Csatlakoztathatóság: Wi-Fi, Bluetooth, Webcam [UVC/UAC]