Újratervezve: Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm f/2,8 és 100-400mm f/4-6,3 II

0

A Panasonic az új G9 II váza mellett két objektív frissítését is bejelentette.

Az optikailag újratervezett 35-100mm-es nagy fényerejű telezoom immár megkapta a Leica tanusítványt, így az előző (második generációs) Lumix G X Vario 35-100mm f/2,8 II POWER O.I.S. után az új, harmadik generációs objektívet Leica DG VARIO-ELMARIT 35-100mm f/2,8 POWER O.I.S. néven találjuk majd a piacon. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit jelent az újratervezés, hiszen lencsetagok számában, a csoportokban, valamint az optikai hibákat csökkentő két extra-alacsony és egy ultra-extra-alacsony szórású lencsetagban is azonos a két modell.

A Leica DG VARIO-ELMARIT 35-100mm f/2,8 POWER O.I.S. ára 1250 euró lesz.

A másik frissített objektív szintén telezoom, de már a nagyobb gyújtótávolság tartományból, ő a Leica DG VARIO-ELMAR 100-400mm f/4-6,3 ASPH. II POWER O.I.S., amely támogatja a Dual IS 2 kettős stabilizálást, Nano Surface bevonattal rendelkezik a becsillanások ellen, mikro lépéses rekeszvezérléssel dolgozik, így videófelvételnél kisebb fényugrásokra számíthatunk blendeállítás során.
Nem mellékesen ez a modell már támogatja az 1,4× és 2× telekonvertereket is, amely az elődről még nem volt elmondható.
Javult a maximális leképezési arány is, 1:4-ről 1:2-re.

A Leica DG VARIO-ELMAR 100-400mm f/4-6,3 ASPH. II POWER O.I.S. 1700 euróért lesz megvásárolható.

Sajtóközlemény:

Újratervezve: nagy rekesznyílású, kiemelkedő fotóteljesítményű H-ES35100 teleobjektív és telekonverter-kompatibilis H-RSA100400 ultra-teleobjektív a LEICA DG LUMIX G objektívek sorozatából
A Panasonic büszkén mutatja be a mikró négyharmados rendszer szabványának megfelelő H-ES35100 és H-RSA100400 cserélhető objektíveket a LUMIX G sorozathoz.
Ezek a teleobjektívek megfelelnek a LEICA szigorú optikai szabványainak, és kiemelkedő fotózási teljesítményt nyújtanak.
A Panasonic 32 mikró négyharmados cserélhető objektívet kínál, amelyek közül 15 LEICA DG objektív. A Panasonic a cserélhető objektívek sokszínű választékával a felhasználók széles körére gondolt, a profiktól kezdve a hobbifotósokon át a digitális tükör nélküli fényképezőgépekkel most ismerkedő felhasználókig, hogy különböző módokat kínáljon a kreatív fényképezés és videózás élvezetére.

LEICA DG VARIO-ELMARIT 35-100mm/F2.8/POWER O.I.S. (H-ES35100)
Újratervezett LEICA DG objektív: Új, nagy rekesznyílású teleobjektív kiemelkedő fotográfiai teljesítménnyel, egyszerű hordozhatósággal és F2.8 fényerővel a teljes zoomtartományban

Az új ELMARIT F2.8 teljes tartományú objektív minden zoomértéknél egyforma fényerőt biztosít, így a fotósok a fényképezés széles skáláját élvezhetik, például az esti felvételeket, amelyek kihasználják az F2.8 fényerőt és a bokeh-effektusokat, amelyek egyedülállóak a teleobjektíves zoomfelvételeknél, és segítenek kiemelni a témát. A két ED (extra alacsony szórású) lencséből és egy UED (ultra extra alacsony szórású) lencséből álló optimális objektívszerkezet kiemelkedő fotózási teljesítményt biztosít a 70 mm és 200 mm közötti zoomtartományban*1 . A Panasonic egyedülálló nano felületbevonata mellett a nem kívánt fényt az objektív belsejéből kiszűrő fényvédő rész alkalmazása gondoskodik a tiszta, természetes színek előállításáról, a lehető legkevesebb szellemképpel és becsillanással.

Fő funkciók
1. F2.8 LEICA DG VARIO-ELMARIT objektív a kiemelkedő fotózási teljesítményért a teljes zoomtartományban
2. Nagy sebességű, nagy pontosságú autofókusz videófelvetelekhez a Dual I.S. 2 segítségével
3. Egyszerűen hordozható kompakt, könnyű objektív a kiváló szabad kezes fényképezéshez

*1 35 mm-es rendszerrel egyenérték.

LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400mm/F4.0-6.3 II ASPH./POWER O.I.S. (H-RSA100400)
Új telekonverter-kompatibilis LEICA DG objektív a teljes életnagyságú makrófotózáshoz*2 és ultra telefotó zoom fotózáshoz

Ez az új objektív lenyűgöző fényképészeti teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban a kép közepétől a széléig. Az egy aszférikus lencsét, két ED (extra alacsony szórású) lencsét és egy UED (ultra extra alacsony szórású) lencsét tartalmazó, optimálisan elrendezett lencseszerkezet részletes és gyönyörű textúrájú, nagy felbontású, nagy kontrasztú képeket eredményez. A 200 mm-től 800 mm-ig terjedő gyújtótávolsággal*3, az objektív ideális a nehezen megközelíthető témák, például vadon élő madarak és állatok, valamint sportesemények megörökítésére. Ezenkívül a külön megvásárolható, 2,0x telekonverter*4 lehetővé teszi az 1600 mm-es, teljes életnagyságú makrófelvételt*2, hogy még lenyűgözőbb és részletesebb felvételeket készíthessen virágokról, állatokról és más témákról.

Fő funkciók
1. LEICA DG VARIO-ELMAR objektív a kiemelkedő fotózási teljesítményért a teljes zoomtartományban
2. Ultra teleobjektív 1600 mm-ig*2 a legkülönfélébb fotózási környezetekhez.
3. Kompakt, könnyű kivitel és kiváló mobilitás, nagy sebességű, nagy pontosságú autofókusz és telekonverter-kompatibilitás

*2 35 mm-es rendszer egyenérték A DMW-TC20A telekonverter csatlakoztatásával. Telekonverter tartomány: 210 mm-400 mm.
*3 35 mm-es rendszer egyenérték
*4 A DMW-TC20 telekonverter használata két f/ fokozattal csökkenti a valós rekeszértéket.<*/small>

A -Micro Four Thirds™ és a Micro Four Thirds logó védjegyek az OM Digital Solutions Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei Japánban, az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és más országokban.