Új köntösben: M.Zuiko Digital ED 9-18mm f/4-5,6 II

0

Az OM Digital Solutions megújította a 13 évvel ezelőtt az Olympus által piacra dobott, mikro NégyHarmados fényképezőgépekhez készült ultranagy látószögű zoomobjektívét és bejelentette az M.Zuiko Digital ED 9-18mm f/4-5,6 II-t.

Az új változat mechanikai és optikai felépítésében is megegyezik elődjével, de a korai Pen-dizájnt már a napjaink OM System fényképezőgépeinél alkalmazott külsőre cserélték.
Emellett újdonság, hogy immár az objektív mellé az LH-55D szirom formájú napellenzőjét is mellékelik.

Az összecsukható kivitelű M.Zuiko Digital ED 9-18mm f/4-5,6 II márciustól kerül a boltok polcaira, javasolt fogyasztói ára 279.990 Ft.

Sajtóközlemény:

Bemutató: M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II objektív (35mm ekvivalens: 18-36mm)
a páratlan hordozhatóság érdekében visszahúzó mechanizmussal

Instant kreativitás az ultra-nagylátószögű zoom objektív egyedülálló fotós lehetőségeivel

2024. január 30., Hamburg – Az OM Digital Solutions nagy örömmel mutatja be megújult M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II objektívjét (35mm ekvivalens érték: 18-36mm). Ez a nagylátószögű objektív a Mikro-NégyHarmad rendszer használói számára egy igencsak sokoldalú eszköz a legkülönfélébb fotós lehetőségek széles skálájának felfedezésére. Az objektív 2024 márciusától érhető el.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II a három ultra-nagylátószögű M.ZUIKO DIGITAL objektív közül a legkönnyebb és a legkompaktabb verzió. A fotósok a nagylátószög előnyeit teljes mértékben kiaknázva készíthetnek átfogó tájképeket, makrókat például virágokról, vagy fákról, miközben az alacsony látószögbe belekomponálhatják az ég kékjét is. Ez a hangsúlyt a perspektívára helyezi úgy, hogy közelebb hozza a témát – így a fotós kreatív lehetőségeit bővíti a természettel kapcsolatos témák megörökítésekor.

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II – elérhetőség és árak
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II objektív 2024 márciusától érhető el, 279 990.- Ft ajánlott fogyasztói áron.

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II – részletes termékismertető
Kérjük, tekintse meg az objektívekhez tartozó teljes körű leírást az OM SYSTEM weboldalán:
https://explore.omsystem.com/m-zuiko-ed-9-18mm-f4-0-5-6-ii

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II – jellemzők és technikai részletek

Ultra-nagylátószögű zoomobjektív a sokoldalú fotós alkalmazhatóság határainak további bővítéséhez
Jellemzők: 9-18mm gyújtótávolság (35mm ekvivalens érték: 18-36mm), 25cm közelpont a teljes tartományban, 0,11× legnagyobb leképezési arány nagylátószög beállításnál, illetve 0,2× telefotónál (35mm ekvivalens érték). Ez az objektív szinte felbecsülhetetlen eszköz a természet témájú fotózás lehetőségeinek bővítéséhez.

Lenyűgöző, átfogó tájképek, az ultra-nagylátószögű fotózásban rejlő jellegzetes képességek kiaknázása, vagy makrók készítése például virágokról, fákról, miközben az alacsony látószögbe belekomponáljuk az ég kékjét (miközben a perspektívát variáljuk a téma közelhozásával) – ez az objektív a kreatív lehetőségek igencsak széles skáláját kínálja. Sőt, a nagylátószög kiválóan alkalmas a festői tájak videofelvételen történő bemutatására is.

Lenyűgöző hordozhatóság és könnyű kivitel (méretek: φ56,2 × 49,3 mm, tömeg: 154 g) –kiemelkedő képminőséggel párosítva

Elképesztően kompakt és könnyű kivitel, φ56,2 × 49,3 mm méret és mindössze 154g tömeg – ráadásul kiváló képminőség biztosításával.

Az objektív rendkívül átgondolt kialakítással büszkélkedhet – erre példa a két DSA (Dual Super Aspherical) lencse alkalmazása az objektív elején, mely figyelemre méltó, 100° széles látószöget kínál. Emellett a hátsó részen elhelyezett DSA lencsék hatékonyan korrigálják a torzításokat, ezzel is hozzájárulva a kiemelkedő képminőséghez a kompakt kialakítás mellett. Ha egy OM SYSTEM OM-5 vázhoz csatlakoztatjuk, egy különösen felhasználóbarát, könnyű rendszert kapunk – mely mindössze 568g.

Emellett az objektív olyan visszahúzó mechanizmust kapott, mely minimálisra csökkenti az egyébként terjedelmes ultra-nagylátószögű objektívekre jellemző méreteket – így mindössze 49,3 mm hosszra zsugoríthatjuk parkolóállásban, a könnyed használhatóságot tovább javítva.

Új tervezésű objektív, szintén új, innovatív kialakítású, szirom alakú LH-55D napellenzővel
Teljesen új színek és recézett felületek – felhasználóbarát kialakítás és prémium esztétika jellemzi a többi M.ZUIKO objektívvel harmonizálva. Bónuszként az ugyancsak újonnan bemutatkozó, virágszirom formájú LH-55D napellenző is megtalálható a tartozékok között – mely használaton kívül az objektíven megfordítva, kényelmesen tárolható.

Opcionális kiegészítők
LH-55D napellenző (tartozék / opcionálisan is elérhető)
Minimalizálja a nem kívánt mennyiségű fény bejutását ellenfényben, egyben védi az objektívet a kisebb sérülésektől, ütődésektől. A virágszirom formájú kialakítás kényelmes tárolást kínál használaton kívül, egyszerűen csak fordítva felhelyezve azt az objektívre.
Javasolt fogyasztó ár: 13 990.- Ft

LC-52D védősapka (tartozék / opcionálisan is elérhető)
Extra védelem szállítás közben.
Javasolt fogyasztói ár: 5 990.- Ft