Komoly frissítés két Panasonic MILC-hez

    0

    A Panasonic firmware frissítést adott ki az S5 II és S5 IIx tükör nélküli, full-frame szenzoros fényképezőgépeihez.

    Az új firmware jelentős fejlesztéseket hoz mind a fotózás adatbiztonsága, mind a fókusz, mind a sorozat-felvétel és videózás tekintetében.
    A részletek az alábbi közleményben olvashatók:

    A Panasonic bejelentette a LUMIX S5II és S5IIX fényképezési élményét és megosztási funkcióit javító firmware-frissítést

    LUMIX S5IIX Firmware 3.0 és LUMIX S5IIX Firmware 2.0

    Wiesbaden, 2024. április 22.

    A Panasonic jelentős firmware-frissítést jelentett be a full frame tükör nélküli LUMIX S5II és S5IIX fényképezőgépekhez, amely javítja a fényképezési élményt és bővíti fényképek és videók megosztási funkcióit.

    Az alkotók igényeire hallgatva az S5II Firmware V3.0 és az S5IIX Firmware V2.0 nagyobb hatékonyságot biztosít a gyártási és az utómunkafolyamatokban, és ezzel időt és költséget takaríthat meg.

    A LUMIX elkötelezett, hogy folyamatos támogatást nyújtson az alkotóknak, ezért a firmware 2024. április 22-étől ingyenesen letölthető lesz a LUMIX Global Customer Support weboldaláról.

    Fejlettebb gyártási munkafolyamatok

    Új natív fényképezőgép-felhő integráció az Adobe Frame.io-val
    Mostantól támogatott az Adobe Camera to Cloud kompatibilitás, amely lehetővé teszi a képek és videók automatikus feltöltését, biztonsági mentését, megosztását és közös feldolgozását a felhőn keresztül. A rögzített tartalmak Wi-Fi vagy USB-kapcsolat segítségével, interneten keresztül kerülnek a Frame.io platformra, lehetővé téve a rögzített fényképek (JPEG/RAW) és Proxy videók zökkenőmentes megosztását. Az alkotók így a rögzítés során távoli, valós idejű visszajelzést kaphatnak, és a produkciós csapatok közösen szerkeszthetnek a kívánt kreatív szoftverek segítségével. A Frame.io Camera to Cloud gördülékenyebbé teszi a munkát a felvételtől a szerkesztésig, és ezzel növeli a kreatív folyamatok hatékonyságát.

    Proxy videofelvétel
    Ez az új funkció egyidejűleg egy alacsony bitrátájú proxy fájlt is rögzít videofelvétel készítésekor. Az eredeti videofelvétellel összekapcsolt proxy-fájl felvétele gyorsabb és zökkenőmentesebb adatátvitelt, szerkesztést és egyéb utómunkálatokat tesz lehetővé.

    Javított alapteljesítmény

    Valós idejű autofókusz felismerés (állatszem-, autó-, motorkerékpár-felismerés)
    A továbbfejlesztett, valós idejű, automatikus fókuszrendszer magasabb szintre emeli az S5II és S5IIX rendkívül pontos fázis hibrid automatikus fókuszát, és képes hatékonyan felismerni az embereket több téma között. Emellett rendelkezik egy állatszem-felismerő funkcióval, amellyel az állatok szemére fókuszálhat és követheti azokat, valamint egy autó- és motorkerékpár-felismerő funkcióval, amely ideális a motorsportok fotózásához.

    Megnövelt E.I.S. teljesítmény
    A Standard beállítás mellett a High mód újdonsága az E-Stabilization (Video) funkció, amely elektronikusan korrigálja a nagy rázkódásokat mozgás közbeni felvételeknél. A funkció kiegészült egy perspektivikus torzításkorrekcióval is, amely ellensúlyozza a nagylátószögű objektív használatakor videókészítés közben jelentkező torzítást. Az aktív I.S. technológiával kombinálva mostantól még stabilabb felvételek készíthetők mozgás közben is.

    Kreatív lehetőségek bővítése

    SH elősorozat-felvétel
    Az újonnan bevezetett SH elősorozat-felvétel funkció a felvétel megkezdése előtt rögzíti a sorozatfelvételeket. Az SH PRE üzemmódba állítva a fényképezőgép attól a pillanattól kezdve kezdi meg a sorozatfelvételt, amikor a felhasználó félig lenyomja az exponálógombot, lehetővé téve a visszamenőleges sorozatfelvételt egészen az exponálógomb teljes lenyomásáig.