Kipróbáltuk: Canon EOS-5D Mark III teszt

0

Mért értékek

A Canon EOS-5D Mark III-ba a legújabb DiG!C5+ dobog, mely jelentősen felgyorsította a sorozatkészítést (persze ehhez gyors szenzor is kellett). A gép így akár 6 kép/mp-es sebességre is képes, amely kategóriájában szép értéknek számít.

A Mark II gyorsan üzemkész. A bekapcsolás után 0,2 mp elteltével már olvashatók az adatok az info képernyőn. Fotót is nagyon gyorsan készíthetünk vele, bár a még mindig furcsa helyen lévő bekapcsoló gomb nem sokban segíti elő a villámgyors fotókészítést. Ha bal kézzel kapcsoljuk be a gépet, kb. 0,3-0,4 mp elteltével már el is készülhet az első felvétel. A fényképezőgép zárkésleltetési ideje kb. 0,08 mp. Nagyon gyors, de a sebes sport-riport gépekkel nem vetekszik, persze a 3,9 mp-es sorozat sebesség sem ilyen felhasználásra utal.

Az elkészült fotók mentési ideje nagyban függ a használt CompactFlash kártyától. Kipróbáltuk egy régi Kingston, normál sorozatú modellel, de ott csak 4,6 MB/mp-et teljesített és a kártya behatárolta a sorozat teljesítményt is, egy Sandisk Ultra II-vel már ehhez 2-3x-os sebesség növekedést értünk el, egy új sorozatú Extreme IV-el pedig 25,2 MB/mp-el teljesített, ami nagyon jó eredmény. A készülék támogatja a leggyorsabb UDMA csatolású CF kártyákat is, melyek sebességének elméleti maximuma 133 MB/mp.

Mért értékek
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges
idő (MF)
~0,3 mp
Lejátszás módba lépés és a kép megjelenéséig szükséges
idő
~0,3 mp
Képek közötti lapozás sebessége 10 kép/mp
Két felvétel közötti minimális idő (MF) 0,2 mp
SanDisk Extreme IV
32 GB CF
SanDisk Extreme 30 MB/s
32 GB SDHC
Kártyára mentés sebessége (JPEG) 37600 KByte/s (a sorozat szinte nem akadt meg) 18300 KByte/s
Kártyára mentés sebessége (RAW) 68200 KByte/s 19300 KByte/s
Keresőben látható kép mérete 71% egy filmes, 1x nagyítású 100% lefedettségű keresővel ellátott
géphez képest
Optikai kereső lefedettsége 100%