Kipróbáltuk: Digitális képkeretek 20 ezer forint alatt teszt

0

Braun Digiframe 7030

A Braun márkanévről a legtöbb embernek inkább a villanyborotvák, mint a fotós kiegészítők jutnak az eszébe. Pedig létezik egy másik Braun, ami immár száz éves múlttal rendelkezik a fotós termékek gyártása terén. Persze a cég nem elsősorban mikro-elektronikai gyártó, így a digitális képkereteiket más cégekhez hasonlóan egy erre szakosodott kínai beszállítótól vásárolja.

A lekerekített sarkú, fekete keretű készülék fényes előlapot kapott, mely mögött 7″ képátlójú, 4:3 oldalarányú, 800×600 pixeles LCD ül. A kijelző felbontása a méretéhez viszonyítva nagyon jó, így közelről nézve is részletgazdag, szép képeket jelenít meg.
A keretet nem csak hagyományos fekvő formátumban, de portré képekhez ideális álló helyzetben is asztalra helyezhetjük. Ez esetben viszont nekünk kell arról gondoskodnunk, hogy a lejátszandó képek ehhez megfelelő állásúak legyenek.
Ha szeretnénk, falra is akaszthatjuk a képkeretet, de csak fekvő formátumhoz hoztak létre akasztó furatot.

A lejátszandó fotókat SD/SDHC, MMC vagy MemoryStick kártyán képes fogadni, illetve USB-s eszközök (pl. pendrive) is csatlakoztathatók a kerethez. Belső memória nem áll rendelkezésre a képek tárolásához.

A készülék kezelése a rajta lévő gombokkal egy picit kényelmetlen, mivel azokat a hátlapon helyezték el, s a fel-le gombok nem egymás alá, hanem egymás mellé kerültek. Ezen a problémán azonban a mellékelt távirányító sokat segít.
Furcsa, hogy indexképes nézetben az álló képeket összenyomja fekvő formátumúra. Nem túl esztétikus. Normál diavetítésen kívül naptár funkciót is választhatunk.

A Braun Digiframe 7030 ára bruttó 14.000 Ft.

A termék kipróbálását a Hama Kft. tette lehetővé. Köszönjük!