Kipróbáltuk: Digitális képkeretek 20 ezer forint alatt teszt

0

Rollei Pictureline 3007

A hajdan legendás Rollei nevet feltámasztó RPC-Technik a kedvező árú, belépő szintű digitális fényképezőgépek mellett a digitális képkeretek területén rendelkezik komoly szortimenttel. Ennek a termékpalettának az egyik legolcsóbb darabja a Pictureline 3007, ami a most kipróbált keretek közül egyedüliként széles formátumú kijelzővel rendelkezik.

A 7″ képátlójú LCD tehát 16:9 oldalarányú, felbontása azonban csupán 480×234 pixel, amely megegyezik a Hannspree SD7021-ével. Nyilván emiatt a Rollei ára is alacsony kell, hogy legyen, bár ez csak részben teljesül. A Hannspree 10e Ft-os árával szemben a Rollei terméke 14e Ft-ba kerül. A kicsivel magasabb árért pár extra funkciót kapunk cserébe.
Alacsony ára ellenére egyébként a keret egészen mutatós. A matt felületű kijelzőt lekerekített sarkú és esztétikusan domborított fényes keret veszi körül.
A készülék fekvő és álló formátumban egyaránt használható, de portré állásnál nekünk kell elforgatnunk a képeket, hogy helyesen jelenjenek meg. Ez a képkeret falra nem akasztható fel.

A Pictureline 3007-et komolyabb belső memóriával nem látták el, így a megjelenítendő képet csak SD/SDHC, MMC, MemoryStick kártyákról, illetve USB-s eszközökről tudjuk a keret rendelkezésére bocsátani.

Az egyszerű diavetítésen kívül a képek fekete-fehér és szépia módban, illetve naptár nézetben jeleníthetők meg.

A képkeret hátlapján találjuk a négyirányú navigáló gombokat, a ki és bekapcsoló gombot, illetve a menü gombot. Távirányítót ehhez a modellhez nem kapunk.
A magyar menü sajnos nincs jól lefordítva, ugyanazokat a hibákat találjuk, mint a Memories 800-nál (pl.
„Csúsztassuk módban: Pencerede Tek ütéssel”, vagy „Megjelenít: árnyalási”, vagy idő beállításnál nyári időszámítás helyett: „időt takarít meg”).

A Rollei Pictureline 3007 ára bruttó 14.000 Ft.

A termék kipróbálását a Rollei hazai képviselete tette lehetővé. Köszönjük!