Kipróbáltuk: Digitális képkeretek 20 ezer forint alatt teszt

0

Hansspree SD7021

A Hansspree a PC monitoroknál ismerős Hanns digitális képkerete. A cég elsősorban alacsony árfekvésű termékeiről ismert, és ebbe a képbe ez a keret is illeszkedik, hiszen az SD7021-ért csupán 10e Ft-ot kell fizetnünk.

A készülék 7″-os, 16:9 oldalarányú matt kijelzőt tartalmaz, amely körül fényes szögletes fekete keretet helyeztek el. Sajnos a keretet olyan fóliával óvják a csomagolás és szállítás során esetleg keletkező karcolódásoktól, amelyet ha eltávolítunk, foltot hagy. Ez a termékfotókon is látható.
Ennél nagyobb baj, hogy az LCD felbontása csupán 480×234 pixel, amely még a 7″-os méretnél is gyengének számít. Bizony, a megjelenített képekre nehéz is rámondani, hogy szép részletgazdag, ráadásul enyhe vibrálás is tapasztalható.
A készüléket fekvő és portré formátumban is használhatjuk, s végre egy jó hír: portré állásba fordítva a keretet, automatikusan elfordulnak a fotók is.
Falra is helyezhetjük a képlejátszót, méghozzá akár fekvő, akár álló orientációban.

A gépbe bruttó 64 MB flash memóriát integráltak, ezen kívül SD/SDHC, MMC és MemoryStick memóriakártyákat, illetve USB-s eszközt használhatunk. Ezek aljzatai a keret jobb oldalán találhatók.
A bal oldalon a főkapcsolót helyezték el.

Az SD7021 normál diavetítésen kívül naptár funkciót is kínál, és a ki- illetve bekapcsolás időpontja előre programozható.

A kezeléshez a hátlap felső részén hoztak létre gombokat, amelyek használata nem túl kényelmes, hiszen mindegyik ugyanolyan formájú, így kitapintással sem tudjuk őket megkülönböztetni. A fel-le lépkedést pedig egymás melletti gombokkal oldották meg, amely szintén nem a könnyű kezelhetőség ismérve.
Sajnos a kerethez nem jár távvezérlő, így muszáj a fenti gombokat használnunk.

A Hannspree SD7021 a most tesztelt képkeretek közül a legolcsóbb, bruttó 10.000 Ft.

A termék kipróbálását a Extreme Digital tette lehetővé. Köszönjük!