Kipróbáltuk: Digitális képkeretek 20 ezer forint alatt teszt

0

Kodak Easyshare P85

A Kodakról hasonló jókat mondhatnánk, mint a Fujifilmről, hiszen a filmes világban meghatározó szerepet játszott mind a fényképezőgépek, mind a filmek és laborgépek terén. Mára már azonban mind filmjeivel, mind digitális gépeivel háttérbe szorult. Digitális képkereteivel viszont még kihasíthat magának egy kis szeletet a piaci részesedésből.

A 8″ méretű LCD elé fényes előlapot helyeztek, amely a teljes, lekerekített sarkú keret felületét beborítja. A 4:3 oldalarányú kijelző felbontása 800×600 pixeles, amely jónak számít.
A készülék csak fekvő formátumban helyezhető el a polcon vagy az asztalon, falra nem akasztható.

A keret nem rendelkezik belső memóriával, így SD/SDHC, MMC, xD, MemoryStick, MemoryStick Pro kártyákról, illetve USB-s eszközökről tud képeket megjeleníteni.

Normál diavetítésen kívül sajnos nincs más megjelenítési mód, ami azt jelenti, hogy a naptár funkciót is mellőznünk kell. Érdekes, hogy minden képet teljes kijelzőn jelenít meg, vagyis a 3:2 és 16:9 oldalarányú képeink két szélső oldala hiányozni fog.

A készülék működése a tetején és az oldalán elhelyezett kapcsolókkal állítható be, külön menüje nincs. Érdemes megjegyezni, hogy közvetlen tolókapcsolót hoztak részre a képváltási sebesség és a működési idő beállításához.
A kerethez távvezérlőt mellékel a gyártó.

A Kodak Easyshare P85-ért bruttó 17.000 Ft-ot kell fizetnünk.

A termék kipróbálását a Extreme Digital tette lehetővé. Köszönjük!