Kipróbáltuk: Fujifilm FinePix F601 teszt

0

Dokkoló állomás


Dokkoló állomás
Fujifilm FinePix F601 Zoom
A dokkoló állomást speciálisan ehhez a géphez tervezték. Az ilyen eszközök célja, hogy a fényképezőgéppel készített képeket a lehető legegyszerűbben le lehessen tölteni, illetve, hogy az akkumulátor töltése egyszerű legyen. A dokkoló segítségével megspórolható az USB kábel és az akkumulátortöltő csatlakoztatása. Elég a gépet egyszerűen beletenni a dokkolóba és már indulhat is a letöltés. A dokkoló állomás külön USB kábel segítségével kapcsolódik a számítógéphez, de külön hálózati adapterre nincs szükség, mivel a fényképezőgép saját adapterével használható.

Korábban a fényképezőgéppel készült képeket egy kártyaolvasó segítségével töltöttem le. Be kell valljam, a dokkoló állomás annyira leegyszerűsíti ezt a feladatot, hogy feladtam a korábban kialakult és jónak hitt munkafolyamatomat. A dokkolóba tett fényképezőgépet a gép azonnal felismeri, elindítja a géphez mellékelt FinePix Viewer-t és megmutatja a gépen lévő képeket. Ezt persze dokkoló állomás nélkül is tudja a szoftver, de a kábelrengeteg kezelésénél a dokkoló állomás sokkal elegánsabb megoldás.

Fujifilm FinePix F601 Zoom
A dokkoló segítségével használható ki a fényképezőgép egyik értékes plusz szolgáltatása, a webkamera funkció. A fényképezőgép által előállított kép hihetetlenül szép, hibátlan. Ha az embernek ilyen fényképezőgépe van, ezt a funkcióját nem szabad kihagyni.

A dokkoló hátulján három csatlakozót találunk: USB, hálózati adapter és videó kimenet. Ez utóbbi kimenete nyilván PAL, de kipróbálni videokábel hiányában nem tudtam.

A dokkoló állomást a korábbiakkal ellentétben sajnos nem csomagolják a gép mellé, ára bruttó 15 ezer forint körül van, amit bőven megér.