Kipróbáltuk: Hewlett-Packard Photosmart 720 teszt

0

Mért értékek

A mért értékek alapján elmondható, a bekapcsolás után viszonylag sok idő telik el az első kép elkészíthetőségéig. Ez elsősorban az optika lassú előretolása miatt van. A mért 5,5 mp-es érték sajnos nem nevezhető még közepesnek sem. Az élőkép megjelenítésére csak a bekapcsolás után van lehetőség.

A zoom sebessége viszonylag lassú, a mért 2,5 mp-es idő jelzi, a zoommotor nem sieti el a dolgát. Ennek előnye, hogy a zoomot pontosabban tudjuk beállítani, hátránya, hogy gyorsan mozgó témát képtelenség vele követni.

A fókuszálás nagylátószög esetén kellően gyors, természetesen tele módban kicsivel több idő kell a fókusz beállításához. Ezek azonban jó értékek, bár néha az átlagos értéknél jóval tovább is eltarthat a fókusz beállítása.

Az expozíció késleltetés is átlagos, a 0,2 mp nagyon sok gép mérési jegyzőkönyvében szerepel, így a HP Photosmart 720 esetében is.


Késleltetések
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges idő 5,8 mp
Bekapcsolástól az élőkép megjelenéséig eltelt idő felvétel esetén 5,5 mp
Zoom teljes ideje 2,5 mp
. nagylátószög tele
fókuszálás ideje 0,8 mp 1,1 mp
Expozíció késleltetés 0,2 mp
Két felvétel között szükséges idő 5,8 mp
Vaku feltöltéséhez szükséges idő 7 s

Az áramfelvétel csak vakutöltés esetén nagy. Sajnos ez akár 7 mp-ig is eltarthat, így az akkumulátorok meglehetősen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ha az LCD-t kikapcsolt állapotban tartjuk, akkor jelentősen kisebb áramfelvételek jelentkeznek, ami közel dupla annyi felvétel elkészítését teszi lehetővé. A jelenleg kapható átlagos 1800 mAh kapacitású akkumulátorral és 720 mA-es átlagos áramfelvétellel számolva a HP Photosmart 720 körülbelül 2,5 óráig üzemképes LCD-vel, illetve 4 óráig LCD nélkül. Az LCD-vel együtt mért 3,5 W-os átlagfogyasztás 250-300 kép, az LCD-nélküli 2,1 W-os átlagfogyasztás 400-450 kép elkészítését engedi a fenti akkumulátorral.Áramfelvételek
Lejátszás mód, alapállapot 480 mA
. LCD-vel LCD nélkül
Felvétel mód, alapállapot 660 mA 250 mA
Felvétel mód, fókuszálás 800 mA 600 mA
Felvétel mód, félig lenyomott exponáló gomb 660 mA 340 mA
Vaku töltés 1,2 A .
Mozgókép rögzítés 780 mA .
Zoom használata 860 mA .