Kipróbáltuk: HP Photosmart 812 teszt

0

Dokkoló állomás


Mi az a dokkoló állomás
A dokkoló állomás a géppel együtt (egy egységcsomagban) vagy külön is megvásárolható. Kiváló megoldás a fényképezőgép számítógéphez vagy nyomtatóhoz illetve tévéhez való csatlakoztatására. A dokkolóba tett gépről az adatok anélkül kinyerhetők, hogy a kábelekkel kellene bajlódnunk. A dokkoló minden kábelt elfed a felhasználó elől. Szintén nagyon kényelmes megoldás, hogy a fényképezőgépben lévő akkumulátorokat a dokkoló állomás tölteni is tudja. Ez a ceruzaelemes áramellátást használó gépeknél nem jellemző.

Persze mint az élet minden területén itt is vannak kevésbé jó dolgok. Az első, hogy a dokkolóba tett gép optikája lefelé mutat, így a gép a megfelelő szoftver meglétekor sem lenne használható webkamerának. Persze ne legyünk telhetetlenek. A dokkoló állomás belső falán a gépet apró kiemelkedések vezetik meg, hogy a csatlakozósorba a gép pontosan érkezzen. Ezek a műanyag dudorok előbb-utóbb megsértik a fényképezőgép festett műanyag burkolatát. Nem volt szimpatikus a dokkoló állomás mérete sem. Sem a benne lévő elektronika, sem pedig a fényképezőgép mérete nem indokolja a nagy műanyag dobozt. Tény azonban, hogy így nagyon kényelmes a kezelése.

A TV-re kapcsolt dokkolóval a képek vetítése nagyon élvezetes. Számomra nagy meglepetés volt a képek minősége. Már az LCD-n megjelenő képek is gyönyörűek voltak, de a TV képernyőjén egy fokkal még jobb volt a megjelenés. Pedig tudjuk, hogy a TV nem egy nagy felbontású eszköz.

A dokkoló és a fényképezőgép együttesének nyomtató vezérlési képességeit nem próbáltuk ki, viszont a fényképezőgép sajtótájékoztatóján láttuk, hogy milyen jól működik. Erre a funkcióra már csak azért is szüksége volt a HP-nak, mert még a kártyaolvasóval ellátott fotónyomtatói sem kezelik közvetlenül a SecureDigital memóriakártyát.

Mi van a dobozban…
A dobozban a Photosmart 8881 kódjelű dokkoló állomás mellett a következőket találjuk:

  • 4 db NiMH ceruzaakkumulátor
  • USB kábel
  • A/V kábel
  • 6V-os hálózati adapter
  • leírás

A HP-tól megszokott módon a hálózati adapter fali csatlakozója cserélhető, így szinte a világ minden táján használható. Ez nagyon pozitív! Az egyébként univerzális dokkoló állomás a fényképezőgéphez mellékelt dokkoló feltét használatával válik fényképezőgép specifikussá.

Már csak egy oldal! Lapozzon az értékeléshez!