Kipróbáltuk: Kodak EasyShare LS443 teszt

0

Mért értékek

A mérések és a használat során is a legszembetűnőbb a gép bekapcsolása után eltelt idő. Sajnos a mért 7,2 mp igen jelentős, de ez még elviselhető volna, hiszen minden bekapcsoláskor csak egyszer kellene végigvárni. Nagyobb problémának tartom, hogy a menüből történő kilépés után a fókuszálás automatikusan újra megtörténik, ami miatt közel 2 mp-ig sötét marad az LCD. Ez használat során kellemetlen lehet, főleg ha sokszor kell az automatikus értéktől eltérő beállítást használni, mert sajnos a gép kikapcsolás után elfelejti a beállított értékeket és bekapcsoláskor ismét az alapbeállításokat használja.

A zoom sebessége gyors, figyelembe véve, hogy csak négy zoomállás van, lassú, „óvatos” zoomra nem is igazán van szükség.

A fókuszálás nagylátószög és tele esetén közepes sebességű, makrózásnál több idő kell a fókusz beállításához, ez már-már lassúnak tűnhet. Makró esetében a tárgytávolságtól függetlenül a fókuszálás ugyanannyi ideig tart, mivel a gép a teljes fókusztartományt bejárja. Emiatt tűnik a fókuszálás kicsit lassúnak.

Az expozíció késleltetés is gyenge értéket mutat, a 0,2 mp már soknak tűnhet.


Késleltetések
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges idő 7,2 mp
Bekapcsolástól az élőkép megjelenéséig eltelt idő felvétel esetén 5,4 mp
Zoom teljes ideje 0,9 mp
. nagylátószög tele makró
fókuszálás ideje 0,9 mp 1,2 mp 2 mp
Expozíció késleltetés 0,2 mp
Két felvétel között szükséges idő 3,6 mp

Az áramfelvételek a viszonylag kis feszültség miatt jelentősek, bár a vakutöltésen kívül csak a fókuszálás közben emelkedik az áramfelvétel 1A fölé. A 3,7 V feszültségű Li-ion akkumulátor 1050 mAh kapacitású, ami 3,9 Wh energia tárolását teszi lehetővé. A fényképezőgép átlagfogyasztása bekapcsolt LCD esetén 2,6 Watt, ami másfél óra fényképezést tesz lehetővé. Az így elkészíthető 150-200 kép nem túl sok, inkább átlagos. Szerencsére – mint már említettem korábban – a Kodak KLIC-5000 típusú Li-ion akkuja nem tartozik a kifejezetten a drága akkumulátorok közé, mert bruttó 8e Ft-ért megvásárolható.Áramfelvételek
. LCD-vel LCD nélkül
Lejátszás mód, alapállapot 300 mA .
Felvétel mód, alapállapot 600 mA 120 mA
Felvétel mód, fókuszálás 1000 mA 650 mA
Felvétel mód, fókuszálás AF segédfénnyel 1100 mA 750 mA
Felvétel mód, félig lenyomott exponáló gomb 600 mA 450 mA
Vaku töltés 1,9 A .
Mozgókép rögzítés 600 mA .
Zoom használata 750 mA .