Kipróbáltuk: Sony Alpha DSLR-A850 teszt

0

Mért értékek

A Sony Alpha DSLR-A850 működési sebesség jó, bár a sorozat sebességét jelentősen visszafogták az A900-hoz képest. A bekapcsolási idő is remek, szinte azonnal üzemkész a fényképezőgép. A beépített szenzortisztító nem késlelteti a bekapcsolás folyamatát, mivel indulása után azonnal leáll, amint bármelyik gombot megnyomjuk.
A memóriakártya írási sebessége kiváló, valószínűleg jelenleg a leggyorsabb géppel volt dolgunk, hiszen 37 MB/s-os írási sebességet még sosem mértünk. Érdemes egyébként CF kártyát használni a gépben ha nagy sebességű írást szeretnénk, hiszen – bár a MemoryStick Pro HG Duo is gyors – a CF-ek kezelése gyorsabb.

Lejátszás módban a 6,5 kép/mp sebességgel lapozhatunk a képek között, amely gyors képváltást jelent, s így gyorsan megtalálhatjuk a kívánt fotót.
A képekbe való belenagyítás sebessége jó, nem tűnik lassúnak, az 1,4 mp-et könnyedén ki lehet várni, ráadásul a nagyítás gomb első megnyomására máris az élesség legjobb ellenőrzéséhez szükséges 9,4×-es nagyításban találjuk magunkat.

Két kép között mindössze 0,2 mp-nek kell eltelnie, amely kiváló. Ez azt jelenti, hogy egy képes üzemmódban (vagyis sorozat módon kívül) is készíthetünk egymás után 4-5 kép/mp-cel felvételeket.

Mért értékek
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges
idő (MF)
0,3 mp
Lejátszás módban max. nagyításhoz szükséges idő 2 mp
Képlapozás sebessége lejátszáskor 5,9 kép/mp
Két felvétel közötti minimális idő (MF) 0,4 mp
Kártyára mentés max. sebessége 37600 KiB/s
SanDisk Extreme IV CF (4 GB) kártyával
Keresőben látható kép mérete 28°, 72,5% egy filmes, 1x nagyítású 100% lefedettségű keresővel ellátott géphez képest
Optikai kereső lefedettsége 98%
Extra finom Finom Normál
JPEG kép minősége 100% (minimális szín almintavételezéssel) 98% 95%
Akkumulátor teljes feltöltésének ideje ~2 óra 40 perc