Bemutatták a Canon PS Pro 70 utódát

0

Majd három évvel a nagysikerû PowerShot Pro 70 bemutatása után megjelent annak utóda a Pro 90 IS. Mint az elõd az új modell is kiemelkedik a versenytársai közül. A 10x optikailag stabilizált objektív már nem tekinthetõ kuriózumnak, de ezt eddig csak 2 megapixeles gépekbe építették. A PS Pro 90 IS-be ezzel szemben egy 3,34 megapixeles CCD-t építettek, amire a nagy átfogású zoom objektív akkora képet vet, hogy az elkészült kép 2,6 megapixeles lesz. Így a kép 34%-kal több pontot tartalmazhat mint a 2,1 megapixeles CCD-vel szerelt fényképezõgépek képe.

A fényképezõgépet valós képet adó LCD keresõvel látták el, ami a tükörreflexes gépekhez hasonló kezelést tesz lehetõvé. A Canon többi digitális modelljéhez hasonlóan ez is kezeli a CompactFlash Type II-es kártyákat, így az 1 GB-os MicroDrive-ot is. A képek letöltése USB porton kersztül lehetséges.

A gép tetején elhelyezett vakupapucsnak köszönhetõen használhatók a Canon hagyományos E-TTL vakujai vagy bármilyen hagyományos külsõ vaku is. A manuális beállítási lehetõségek teljes skálája a felhasználó rendelkezésére áll. A zoom nagyítását az objektíven található gyûrû segítségével lehet beállítani.

Egyelõre nem lehet tudni, hogy a gép mikor kerül a polcokra, de a listaára nem kevés: 1500 dollár.