SanDisk: Hipergyors Flash-kártyák

0
A SanDisk március elején jelentett be legutóbb nagy sebességű kártyát. Az akkori Ultra kártyacsalád most eljutott második verziójához, így az új Ultra II kártyák még gyorsabbak.




A SanDisk Ultra II családja egyelőre a CompactFlash és SecureDigital kártyákra terjed ki. Mindegyik kártyára minimum 9 MB/s írási és 10 MB/s olvasási sebességet garantál a gyártó. Ez a korábbi szorzószámos jelölés esetén 61-68x-es értéket adna, ami a jelenlegi leggyorsabb 45x-es-hez képest igen nagy előrelépés. (A cég az átviteli sebességet a HDBench nevű szoftverrel végezte).

Az új, nagy sebességű kártyákkal természetesen elsősorban azokat a fotósokat célozzák meg, akik igen nagy méretű fájlokkal dolgoznak (4 Mpixel felett, TIFF, vagy RAW fájlok). A SanDisk Ultra II CompactFlash kártyákból egyelőre 256 MB, 512 MB és 1 GB kapacitásút, a SecureDigital kártyákból 256 és 512 MB kapacitásút kezdenek forgalmazni. Az 1 GB alatti CF kártyák még ebben a hónapban, az 1 GB-os változat jövő hónapban kerül piacra. A szóban forgó SD kártyák forgalmazását október és novemberben kezdi meg a cég. A kártyák javasolt végfelhasználói árai a következők:

– SanDisk Ultra II CompactFlash 256 MB: 105 USD
– SanDisk Ultra II CompactFlash 512 MB: 210 USD
– SanDisk Ultra II CompactFlash 1 GB: 430 USD
– SanDisk Ultra II SecureDigital 256 MB: 130 USD
– SanDisk Ultra II SecureDigital 512 MB: 290 USD