Stabilizált ultra-kompakt!

0

A Panasonic a DMC-FZ10-en kívül még két fényképezőgépet jelentett be, amelyeket az ultra-kompakt kategóriába lehet sorolni. A fémházba bújtatott fényképezőgépek érdekessége, hogy a kis méretük ellenére stabilizált optikát tartalmaznak. A Panasonic a világon elsőként mutatott be ultra-kompakt gépet, stabilizált optikával.



A két fényképezőgép paramétereikben és képességeikben szinte azonos, az FX1 3 Mpixeles szenzorral, az FX5 4 Mpixeles szenzorral készül. Mivel más CCD található a két gépben, így az érzékenységek is különbözőek: Az FX1 ISO50-400, az FX5 ISO50-200 érzékenységűre állítható.

Mindkét fényképezőgép 35-105 mm-nek megfelelő fókusztávolságra beállítható, F2,9-4,9 fényerejű DC Vario Elmarit optikával rendelkezik. Legkisebb tárgytávolságuk 50 cm, makró módban a közelpont 10 cm.

A gépek hátulján 1,5″-os LCD található, melyen a fotók hisztogramja is megtekinthető. Érdekesség képpen elmondható, hogy a gépek 16:9 oldalarányú, 1920×1080 pixeles fotókat is képesek rögzíteni. Az új gépek ráadásul többféle színben kerülnek forgalomba.

A stabilizált fényképezőgépek november 22-től lesz kapható, a részletes paramétereket adatlapjain tartalmazzák.