Stabilizált 28-200mm-es Ricoh R3

0

A Ricoh az 5 Mpixeles Caplio R3 tervezésekor nem kisebb feladatot vállalt magára, mint hogy elkészítse a világ első 28-200 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektívvel szerelt ultrakompakt fényképezőgépét, ráadásul képstabilizálással.
A mindössze 26 mm vastag fényképezőgépbe a Double Retracting technológia segítségével sikerült bepréselni a 7,1x-es átfogású objektívet, amely a hátsó két (a lenti képen pirossal és zölddel jelzett) lencsetagot elmozdítja az optikai tengelyből, így helyet spórolva a többi lencsének. Jelenleg ez a legkisebb fényképezőgép, amely 5x-ös átfogásúnál nagyobb optikát kapott. A gyújtótávolságot 7 érték valamelyikére állíthatjuk be: 28, 35, 50, 85, 105, 135 és 200mm. A képstabilizálást CCD-mozgatás elven végzik, ahogyan azt elsőként a KonicaMinolta tette.



Double Retracting technológia CCD Shift stabilizálás

A fotók elkészítése előtt 2,5″-os LCD-n állíthatjuk be a kívánt kompozíciót. A kész képek a gép 26 MB-os integrált memóriájába kerülnek, vagy opcionálisan megvásárolható SD kártyára.
A fényképezőgép további érdekességei közül érdemes megemlíteni az 1 cm-es tárgytávolsággal készíthető makrófelvételi módot, a 330 képig energiát biztosító lítium-ion akkumulátort, az 1,1 mp-es bekapcsolási időt és a kézi élességállítás lehetőségét.

A fényképezőgép részletes adatai szokás szerint adatlapunkon található (link a hír alatt).