Sony Cyber-shot S600

0

Az S40, S60, és S90 kompakt digitális modelljei után a sorozat az S600 személyében új tagot köszönthet. A fényképezőgép elődei 4 megapixeles felbontásán túllépve, 6 megapixeles képméretre is képes. Egy viszonylag nagy látószögű, kisfilmes értéken 31-93mm között dolgozó Carl Zeiss Vario-Tessar objektívet szereltek az S600-ba, mely 3x optikai zoomátfogást ad F2,8-5,1 fényerő mellett. A gép automata élleségállító rendszere alapesetben 12cm-ről, vagy az előd S40-ben is megtalálható Auto Macro módban képes élesre állni és 5 fókuszmező közül választhatunk működési területét illetően, kézi élességállításra viszont nincs módunk.

Az S600 érdekes újítása a megnövelt érzékenység, mely ISO80-1000 között állítható, köszönhetően új fejlesztésű zajszűrésének. Magasabb érzékenység állítására az úgynevezett „High Sensitivity” módban nyílik lehetőségünk. Megnövelt pufferméretének köszönhetően sorozatban az elődökre jellemző 4 helyett 7 képet készíthetünk. A sorozat sebessége maradt 1,3 fps körüli.

A fényképezőgép expozíciós beállításai az automatikára vannak bízva, így a záridő és a rekeszérték is automatikus. Ezek értékét közvetetten a 7 előre programozott témamóddal szabályozhatjuk. Természetesen az automata gépektől megszokott beállítások, mint például a vakumódok, a fehéregyensúly, vagy a két fénymérési mód kiválasztása a felhasználó által is elvégezhető.

Az S600 képességeit illetően nagyrészt elődei tudását birtokolja. Videófelvétel esetén itt is 640 x 480 képpontos, 30fps sebességű mozgókép rögzíthető hangfelvétellel együtt, a memória maximális kapacitásáig. Memóriából egyébként 32 MB beépítettet kapunk, amit külön megvásárolható Memory Stick Duo, vagy Memory Stick PRO Duo kártyákkal bővíthetünk.

Hátlapján ugyanúgy megtaláljuk a hagyományos átnézeti keresőt, mint a digitális fényképezőgépek alaptartozékát a színes LCD monitort. Ennek mérete 2″, felbontása pedig 85 000 pixel. A gép áramellátását 2 db AA elemmel vagy akkumulátorral biztosíthatjuk. Fogyasztása a gyári mérések alapján igen jó, hiszen egy pár 2100 mAh kapacitású akkumulátorral akár 480 fotót is készíthetünk.

A gépváz méretei (99,9 x 52 x 36,8mm), kialakítása is inkább az S40-et idézik, és 133 grammos tömege is ahhoz hasonló. Nyitóára a nemzetközi piacon várhatóan 200 dollár alatt lesz.