Újabb Benq mobilok

0

A barcelonai 3GSM kongresszuson három új mobiltelefont mutatott be a Benq Mobile. Az EF51 legalább annyira zenelejátszó, mint amennyire telefon. Szolgáltatásai között az FM-rádiót és az elterjedtebb zenei formátumokat kezelő lejátszót éppúgy megtaláljuk, mint az 1,3 megapixeles állóképek rögzítésére szolgáló kamerát.

Az EF91 világ első HSDPA (High Speed Download Packet Access) készüléke, mellyel nem jelent problémát a realtime internetes videolejátszás vagy televíziózás sem. 3,2 megapixeles kameráját, autofókusz, digitális zoom és fotófény teszi teljesebbé. A rögzített álló-, és mozgóképek Micro SD kártyára menthetők.

Az S81 elsőként 13 mm-es vastagságával és formavilágával hívja fel magára a figyelmet, de nem elhanyagolhatók képességei sem. Az UMTS technológia lehetővé teszi, hogy telefonunkra MP3-, AAC+-, AMR- és WMA zenei fájlokat töltsünk le és hallgassunk vissza. A készülék videotelefon funkcióra is képes, beépített VGA kamerája segítségével. Mindezt 1,3 megapixeles kamera, 10x digitális zoom, LED-es fotófény és mozgókép rögzítési lehetőség egészíti ki.

Benq EF51 Benq EF51
Benq EF91 Benq S81

Sajtóközlemény:

Barcelona/ Budapest, 2006. február 13. – A BenQ Mobile a hétfőn megnyitott barcelonai 3GSM kongresszuson mutatta be legújabb készülékeit. Az EF51 egy telefont magában rejtő zenelejátszó, amellyel kiváló minőségben hallgathatjuk meg felvételeinket, ugyanakkor telefonálhatunk és fényképezhetünk is. A HSDPA technológiával felvértezett EF91 szétnyitható mobiltelefonon élőben nézhetjük meg a video- és televíziós felvételeket, 3,2 megapixeles kamerájával pedig kiváló minőségben rögzíthetünk álló és mozgó képeket. A mindössze 13 milliméter vastag S81 UMTS-telefon díjnyertes formatervezésével és multimédiás funkcióival vív ki elismerést.

A BenQ-Siemens EF51 mobiltelefon, pontosabban beépített mobiltelefonnal rendelkező zenelejátszó ideális eszköz a zenerajongóknak. A készülék formáját, kialakítását és működését tekintve is felveszi a versenyt a kizárólag zenehallgatásra szolgáló készülékekkel. Az EF51 csukott állapotban tökéletes hasonlóságot mutat a zenei eszközökkel, jól elrendezett gombjai pedig kényelmes kezelhetőséget biztosítanak. A telefon billentyűzete a lehajtható lap mögött, a kijelző alatt található. Az FM-rádió és az összes fontos audio formátumot kezelő lejátszó kiváló zenei élményt garantál.

Számítógépünkről USB-kábelen keresztül tölthetjük át a zeneszámokat a mobiltelefonra, de kedvenc dalainkat közvetlenül a beépített rádióból is rögzíthetjük. A készülékhez tartozó miniSD™ kártya akár többórányi felvétel tárolását biztosítja. Az EF51 Speech-to-Music™ funkciója segítségével hangunkkal irányíthatjuk a számok kiválasztását, így nem kell többé hosszú ideig tartó kereséssel bajlódnunk. A 3D surround hangzás tökéletes zenei élményt biztosít, amelyet a hatsávos hangszínszabályozóval egyéni ízlésünknek megfelelően alakíthatunk, lejátszás közben pedig az éppen aktuális dal szövegét láthatjuk a kijelzőn. Az EF51-es 1,3 megapixeles fényképezőgépével zenehallgatás közben is megörökíthetjük élményeinket.

A BenQ Mobile EF91-es készüléke a világ első HSDPA-mobiltelefonja. A forradalmian új eszközzel, az innovatív átviteli technológiának köszönhetően rendkívül nagy sebességgel tölthetünk le adatokat mobilunkra. A fotókhoz, filmekhez és zenékhez ötször gyorsabban férhetünk hozzá, mint a UMTS esetében. A HSDPA (High Speed Download Packet Access) azt is lehetővé teszi, hogy a videoklipeket és televíziós felvételeket az interneten azonos időben nézzük meg a készülék nagyméretű, színes kijelzőjén. Mindezekhez a telefon 3D surround hangzást biztosít.

A szétnyitható EF91-essel videohívásokat is intézhetünk, 3,2 megapixeles, autofókusszal, digitális zoom-mal és fotófénnyel rendelkező beépített kamerájával pedig álló- és mozgóképeket is készíthetünk, így bátran otthon hagyhatjuk fotós eszközeinket. A telefonhoz tartozó cserélhető microSD memóriakártya elegendő tárhelyet nyújt számos felvétel tárolásához.

A készülék nem csak technológiai szempontból élenjáró. Az ívelt vonalú, minőségi anyagokból készült metálfényű EF91 külsejét tekintve is messzemenően megfelel az elvárásoknak.

A különösen vékony BenQ-Siemens S81 klasszikus eleganciát sugárzó UMTS-telefon. A mindössze 13 milliméter vastagságú készülék az egyik legvékonyabb UMTS-mobiltelefon, amely formatervezésével a 2006-os nemzetközi iF Design díjat is kiérdemelte. Az S81 videotelefonálásra is alkalmas, így szemtől szembe beszélgethetünk barátainkkal és kollégáinkkal. Ehhez a funkcióhoz a telefon elején lévő VGA kamerát használhatjuk, amely jó minőségű képet biztosít a hívások során.

A UMTS-technológiának köszönhetően az S81-re MP3-, AAC+-, AMR- és WMA-formátumú zenei állományokat és videoklipeket tölthetünk le, amelyeket sztereó hangzásban akár azonnal lejátszhatunk. Mindehhez a mobiltelefonhoz tartozó sztereó fülhallgató biztosít kiváló hangminőséget. Az 1,3 megapixeles, tízszeres digitális zoom-mal és LED-es fotófénnyel ellátott készülékkel akár útközben is készíthetünk rögtönzött képeket és videókat, amelyeket a nagyméretű, 262 ezer színű kijelzőn nézhetünk meg. Az adatokat a telefon belső memóriájában és a csatlakoztatható microSD™ kártyán tárolhatjuk, vagy a DCA-150 USB-kábelen keresztül összehangolhatjuk őket személyi számítógépünkkel. Az S81 az üzleti életben is hasznos kommunikációs társ. Fejlett szervező- és elektronikus levelek küldésére illetve fogadására alkalmas funkcióval rendelkezik.