Panasonic DMC-TZ2 és TZ3

0

A Panasonic tavaly vezette be a Travel Zoom családját, melynek első tagja a TZ1 volt. A gép különlegessége a belül kialakított prizmás rendszer, amelynek segítségével a nagy, 10x-es zoomátfogás ellenére az objektív alig emelkedik ki a vázból.

A Panasonic DMC-TZ2 és DMC-TZ3 a korábbi modellel szemben igazi, 28 mm-nek megfelelő nagylátószöget is biztosít, mindamellett a 280 mm-nek megfelelő teletartomány is rendelkezésre áll. Az újratervezett optika fényereje sajnos romlott az elődhöz képest, nagylátószögnél f/3,3, tele állásban f/4,9.

A maximális beállítható érzékenység ISO1250, de nagy érzékenységű üzemmódban a fényképezőgép akár ISO3200-at is válaszhat.

Az TZ2 és TZ3 modellek között a felbontásban és a hátsó LCD méretében és felbontásában találhatunk eltérést, valamint abban, hogy a TZ3 képes automatikus expozíció sorozat készítésére is.

Panasonic DMC-TZ2

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ2

Panasonic DMC-TZ3

A Panasonic DMC-TZ2 és DMC-TZ3 főbb jellemzői:

  • CCD:
    • TZ2: 7,39 Mpixel, 1/2,33″
    • TZ3: 8,5 Mpixel, 1/2,25″
  • ISO100-1250 érzékenység, nagy érzékenységű módban akár ISO3200
  • Objektív: 10x-es zoomátfogás, stabilizált, 28-280 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-4,9 fényerő, 5 cm makró
  • nincs kereső
  • LCD:
    • TZ2: 2,5″ 207e pixel
    • TZ3: 3″ 230e pixel
  • 848×480 pixeles videórögzítés
  • 9 pontos automatikus élességállítás, kézi élességállítás nincs
  • 12,7 MB belső memória, SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (TZ2: 300 kép; TZ3: 270 kép kapacitás)
  • USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

Panasonic DMC-TZ2

Panasonic DMC-TZ2

Panasonic DMC-TZ2

Panasonic DMC-TZ2

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

Sajtóközlemény:

Kompakt, stílusos digitális fényképezőgépek
28 mm-es nagylátószögű Leica objektívvel
és 10x Optikai zoommmal (28-280 mm)*
7.2 megapixeles DMC-TZ3 és 6.0 megapixeles DMC-TZ2
*35mm-es filmes kamerára vetítve: 28-280mm

A Panasonic büszkén mutatja be két új Lumix digitális fényképezőgépét, a DMC-TZ3-at, és a DMC-TZ2-t. Mindkét modell 28 mm-es, nagylátószögű Leica DC objektívvel rendelkezik (35 mm-es filmes megfelelés: 28-280 mm). A DMC-TZ3 7,2 megapixeles felbontással és nagyméretű, 3,0 hüvelykes LCD képernyővel, a DMC-TZ2 pedig 6.0 megapixeles felbontással és nagyméretű, 2,5 hüvelykes LCD-vel kerül forgalomba. A TZ3 és a TZ2 a Lumix „TZ” digitális fényképezőgép-család legújabb tagjai, amelyek méltán népszerűek, hiszen kompakt, stílusos vázban biztosítanak kiváló minőségű, 10-szeres optikai zoomos objektívet.

A TZ3 és a TZ2 a DMC-TZ1 utódai, amelyet a Panasonic ‘Világutazó’ kameraként álmodott meg, és amelyben nem csak a 10-szeres optikai zoomot ötvözte a kompakt felépítéssel, hanem egyedülálló, az utazók igényeit szem előtt tartó funkciók sorát is nyújtotta, amelyek világszerte elismerést váltottak ki. Az új TZ3 és TZ2 egy lépéssel elődjük előtt jár, hiszen 28 mm-es nagylátószögű LEICA DC VARIO-ELMAR objektívvel rendelkezik. Miközben a 10x zoom lehetővé teszi, hogy közeli felvételeket készítsen, még ha nem is tud közelebb kerülni a fotótémához, a 28 mm-es nagylátószög olyan helyzetekben hasznos, amikor nem tud hátrébb lépni, és távolabb kerülni tőle. A TZ3 és a TZ2 segítségével látványos tájjal vagy nagyméretű épületekkel a háttérben is készíthet portrékat, és a zoommal ráközelíthet vagy eltávolodhat egy távoli témától, ahogy kívánja. A Panasonic átdolgozta a „TZ”-sorozat belső és külső felépítését, hogy sokkal kisebb és divatosabb legyen. A 28 mm-es nagylátószögtől a 280 mm-es tele felvételekig ezek a zsebben is elhelyezhető kamerák minden funkcióval rendelkeznek bármely fotózási helyzethez, amivel utazása során találkozhat. Ezek a modellek az utazók ideális társai.

A két új modell rendelkezik továbbá az Intelligens Képstabilizáló rendszerrel is, amelyet a Panasonic beépít minden, a TZ3 és TZ2 modellekkel egy időben piacra dobott kamerájába is. Ez a rendszer két funkciót egyesít – a MEGA O.I.S. és az Intelligens ISO-érzékenység vezérlés funkciókat – amelyek együttesen lehetővé teszik, hogy bármilyen témáról, bármilyen helyzetben csodálatos, tökéletesen éles felvételeket készítsen. A MEGA O.I.S., amely mára a digitális fényképezőgépek elengedhetetlen jellemzőjévé vált, hatékonyan egyenlíti ki a kézremegés hatását, ezáltal lehetővé téve tiszta, éles felvételek készítését beltérben, éjszaka, tele- (nagy zoom) vagy akár makrófotók esetén, azaz az összes olyan esetben, amikor a kézremegés hagyományosan problémát jelenthet. Azonban még a MEGA O.I.S. sem tudja kiküszöbölni azt az életlenséget, amit a fotóalany bemozdulása okoz. Itt jut szerephez az Intelligens ISO-érzékenység vezérlés. Ennél a funkciónál a gép Venus Engine III képfeldolgozó processzora érzékeli, hogy a fotóalany mozog-e. Amennyiben igen, a rendszer automatikusan megemeli az ISO-érzékenység szintjét és ezzel párhuzamosan növeli az alkalmazott zársebességet. Mindezt annak megfelelően, hogy milyen gyors a mozgás, illetve milyenek a fényviszonyok. A bevatkozás teljes folyamata automatikusan történik, tehát anélkül fotózhat, hogy a beállításokkal kellene foglalkoznia a körülmények megváltozása esetén. A Lumix fényképezőgépek és a bennük alkalmazott hatékony Intelligens Képstabilizátor rendszer mindent elvégez Ön helyett. Könnyed, problémamentes fotózási élményben lehet része minden helyzetben, és kristálytiszta, gyönyörű fényképekkel gazdagodhat.

Az effektív képpontok száma 7,2 megapixelre emelkedett a TZ3, illetve 6,0 megapixelre a TZ2 esetében, amely továbbfejlesztett funkciókat is elérhetővé tesz. Például a Panasonic Extra Optikai Zoom funkciója további nagyítást biztosít – 15x a TZ3 esetében, és 13,8x a TZ2-nél, amikor csökkentett, 3 megapixeles felbontással készít felvételeket. Ezen kívül a több képarányt támogató CCD nagyobb felvételi területet nyújt, mint az általános 7,2 és 6,0 megapixeles kamerák, lehetővé téve 28 mm-től 280 mm fókusztávolságig a képek rögzítését a három képarány bármelyikében – 4:3, 3:2 vagy 16:9.

A használhatóságot és kényelmet fokozó további funkciók közé tartozik az információkat megjelenítő Clipboard (jegyzettömb) funkció, számos új felvételkészítési mód és a gyors, egyszerű nyomtatást lehetővé tevő közvetlen nyomtatás funkció. Az elődmodell TZ1-hez képest újdonság, hogy az objektív-sapka elhagyásra került, és az utódoknál a kamerába lett beépítve, így automatikus védő funkciót is ellát. Mintegy 12,7 MB beépített memóriával is rendelkeznek a kamerák, és kompatibilisek a nagy kapacitású SDHC-memóriakártyákkal. Az akkumulátor élettartama is hosszabb lett, így a TZ3 kb. 270 felvételt képes elkészíteni egyetlen feltöltéssel, a TZ2 pedig mintegy 300-at (CIPA). Vegye számba mindezeket az előnyöket, és rögtön belátja, miért tökéletes a DMC-TZ3 és a DMC-TZ2 olyan képek megörökítésére, amelyekre mindig emlékezni szeretne, legyen szó tájakról vagy emberekről.

Masszív rozsdamentes acélburkolatával a TZ3 ezüst, fekete és kék, míg a TZ2 ezüst és fekete színekben lesz kapható.

1. 28 mm-es nagylátószögű* Leica DC objektív és 10x Optikai Zoom, kompakt, divatos készülékházban
A 7,2 megapixeles TZ3 és a 6 megapixeles TZ2 28 mm-es, 10x optikai zoomos LEICA DC VARIO-ELMAR objektívvel rendelkeznek, stílusos, kompakt készülékházban. Az újonnan kifejlesztett objektív 11 lencsetagot foglal magába 9 csoportba rendezve. A lencsetagok között megtalálható egy speciális ED (extra alacsony színszórású) lencsetag is, valamint három aszférikus lencse összesen 4 aszférikus felülettel. Az objektív mindezeknek köszönhetően, megfelel a Leica szigorú előírásainak, és kivételes optikai teljesítményt nyújt. A 28 mm-es nagylátószögű objektív révén könnyen megörökítheti egyetlen képen az egész baráti társaságot egy kis szobában, vagy dinamikus, széles perspektívájú fotókat készíthet látványos tájakról és nagyméretű épületekről. Ezenkívül a 3 megapixeles felbontású módban az Extra Optikai Zoom funkció további nagyítást tesz lehetővé, a zoom „erejét” 15-szörös (TZ3) ill. 13,8-szeres (TZ2) szintre emelve, a CCD középső részének alkalmazásával. Ez a funkció a 4x digitális zoommal kombinálva a teljes zoom értéket 60x (TZ3) illetve 55x (TZ2) szintre emeli.
*35mm-es filmes egyenérték: 28-280 mm

2. Intelligens képstabilizátor: Mega optikai képstabilizátor a kéz remegése ellen, és intelligens ISO-érzékenység vezérlés a téma mozgásából adódó bemozdulás kiküszöbölésére
A Panasonic legmodernebb technológiáját felhasználva alkotta meg a MEGA O.I.S. (Optikai Képstabilizátor) rendszert. A MEGA O.I.S. eredményesen küszöböli ki a kéz remegéséből adódó életlenséget, mely a homályos felvételek leggyakoribb okozója. Az optikai képstabilizátor – amely 2005 óta a teljes Lumix termékskálában megtalálható – olyan pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználóktól szerte a világon, hogy ma már a digitális fényképezőgépek alapvető funkciói közé sorolják. A Panasonic MEGA O.I.S. rendszerében gyroszenzorok másodpercenként 4000-szeres mintavételezéssel dolgozva érzékelik a fényképezőgép legkisebb bemozdulását is, majd jelet generálnak, és továbbítanak egy, a készülék elektronikájában található célprocesszor részére. Ez utóbbi kiszámítja, milyen mértékben és irányban kell elmozdítani egy, az objektívben található korrekciós lencsetagot ahhoz, hogy a készülék bemozdulását kompenzálva végeredményül tiszta, éles képek születhessenek. A korrekciós folyamat tisztán optikai úton (minőségveszteség nélkül) hihetetlen gyorsasággal és rendkívül precízen megy végbe, borotvaéles képekkel örvendeztetve meg a felhasználót számos olyan szituációban, amikor optikai képstabilizátor használata nélkül erre meglehetősen kevés esélye mutatkozna.

Egyetlen olyan szituáció van, mellyel szemben ez a fejlett technológia tehetetlen: az, amikor maga a fotótéma mozog. Ennek kiküszöbölésére a Lumix gépek további funkcióval gazdagodtak. A fejlett képfeldolgozást biztosító Venus Engine III LSI képes az elmosódott és életlen képek másik fő okát, a fotótéma elmozdulását is kiküszöbölni, az intelligens ISO-érzékenység vezérlésnek (a továbbiakban I.ISO) köszönhetően. Az I.ISO funkció lehetővé teszi az ISO-érzékenyég és az expozíció gép által történő automatikus beállítását a tárgy elmozdulási sebességének függvényében. Így automatikusan mindig az adott helyzetnek megfelelő zársebesség és ISO-érték kombinációja alkalmazható. Amennyiben a tárgy elmozdul, az ISO-érzékenység küszöbértéke automatikusan emelkedik, mely lehetővé teszi magasabb zársebesség használatát. Amennyiben a tárgy mozdulatlan marad, úgy felesleges az ISO-érzékenységet növelni, így a szituációhoz alkalmazkodva mindig a lehető legjobb képminőség érhető el. Az Intelligens ISO-vezérlés azoknál az üzemmódoknál vehető igénybe korrekciós funkcióként, amelyeket jellemzően mozgó témák fényképezésénél alkalmazhatunk, mint pl. a sport, baba, illetve az újonnan hozzáadott pet (kisállat) funkció. Egyszerűen válassza ki azt az üzemmódot, ami leginkább illik a témához, és az Intelligens ISO-érzékenység vezérlés biztosítja az optimális korrekciókat, hogy könnyedén készíthessen éles, tiszta fotókat.

Ennek megfelelően, az új LUMIX gépek automatikusan teszik meg a szükséges ellenlépéseket az elmosódott, vagy életlen képek kiküszöbölésére, a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S., illetve a tárgy elmozdulást ellentételező I.ISO funkciók aktiválásával.

3. Első osztályú, nagyteljesítményű képfeldolgozó LSI: A Venus Engine III
A Venus Engine III a Panasonic továbbfejlesztett képfeldolgozó eljárása, amely akár ISO 1250 érzékenység beállítás mellett is lehetővé teszi a teljes felbontással történő fotózást. A korábban alkalmazott rendszerekhez képest a zajcsökkentés is nagymértékben javult azáltal, hogy a képzaj a különböző képfeldolgozási fázisokban különböző módszerekkel kerül kiküszöbölésre. A kritikus (látványos, durva) képzaj nagy vonalakban eltűnik az első szakaszban, míg a kromatikus (színárnyalati) és luminancia (fénysűrűségi) zajok elszeparáltan a kiegészítő képzajcsökkentési szakaszban kerülnek kiszűrésre. Az összetett eljárásnak köszönhetően a képzaj megfelelő mértékben minimalizálható.

Többfunkciós képfeldolgozási képessége révén a Venus Engine III kivételes reakcióidővel is büszkélkedhet. A zárszerkezet kioldási ideje mindössze 0,006 másodperc, a zárkioldások közötti szünet pedig csupán 0,5 mp*. Így könnyedén megörökíthetők a soha vissza nem térő pillanatok. Ráadásul sorozatfelvételi üzemmódban maximális felbontásban** három képkocka készíthető másodpercenként, de ezenkívül lehetőség van sorozatképek korlátlan megörökítésére is (SD-/SDHC-memóriakártya kapacitás és típus függvényében)***.

Az energiatakarékos Venus Engine III képalkotó eljárásnak köszönhetően a TZ3 és a TZ2 akkumulátor élettartama is meghosszabbodott, nagyméretű, nagy fényerejű LCD-jük ellenére. A TZ3-mal kb. 270 felvétel, a TZ2-vel pedig mintegy 300 felvétel (CIPA) készíthető egyetlen akkumulátor-töltéssel.
*Nem tartalmazza az autofókusz rendszer működési idejét
**Max. hét felvétel normál (standard) módban / öt felvétel finom (fine) módban.
***A sorozatfelvétel sebessége függ a memóriakártyától, a kép méretétől és a képtömörítés módjától. A felvételek száma függ a memóriakártya méretétől, az akkumulátor élettartamától, a képmérettől és a képtömörítés módjától.

4. Nagyméretű, 3,0”-os (TZ3), illetve 2,5”-os (TZ2) LCD továbbfejlesztett funkciókkal a könnyű képrögzítés és visszajátszás érdekében
A TZ3 nagyméretű, könnyen látható 3,0 hüvelykes LCD-vel rendelkezik, kimagasló, 230,000 pixeles felbontással, a TZ2 pedig könnyen látható 2,5 hüvelykes, 207.000 pixeles felbontású LCD-vel. Kihasználva a nagy képernyőből és felbontásból fakadó előnyöket, a TZ3 kettős képvisszajátszási funkciót is kínál, mellyel egyszerre két képet tekinthet meg egymás felett, és összehasonlíthatja őket. S hogy a képvisszajátszást még élvezetesebbé tegye, a TZ3 ráadásul szórakoztató Slide Change Effect (képváltakoztató) funkciót is kínál, a monoton képről-képre haladás helyett.

Mindkét készülék esetén a CCD összetett képpointkiolvasási technológia automatikusan növeli az élő kép fényességét az LCD-n, ezáltal könnyebbé téve a fotózást gyenge megvilágítás esetén is. A Power LCD funkciónak köszönhetően, amely az LCD háttérvilágítását 40%-kal növeli meg, nem jelenthet problémát az sem, ha a szabadban, tűző napsütésben akarunk fotózni. A „High Angle” (nagy nézési szög) mód pedig, melyet külön gomb lenyomásával könnyen és gyorsan lehet elérni, a kijelzőn lévő képet könnyen láthatóvá teszi, amikor a fényképezőgépet a magasba, például tömeg fölé emeljük.

5. 28 mm-es nagylátószög több képarány-lehetőséggel
A hagyományos fényképezőgépek általában a CCD csaknem teljes felületét felhasználják amikor képet rögzítenek, a látószög és a képérzékelő által képrögzítésre használt tartomány pedig rendszerint rögzített. A TZ3 és a TZ2 azonban 1/2.35” (TZ3), illetve 1/2.33” (TZ2) méretű CCD-t tartalmaz, összesen 8,50 megapixellel (TZ3), illetve 7,39 megapixellel (TZ2). Ezek a CCD-k, amelyek nagyobbak, mint a hagyományos 7 megapixeles és 6 megapixeles kategóriájú fényképezőgépeké, a 28 mm-es gyújtótávolságtól a 280 mm-esig készített felvételek mindegyikét képesek a három képarány bármelyikében rögzíteni – 4:3, 3:2 vagy 16:9 – a szokásosnál nagyobb effektív felbontással, így mindig dinamikus, gazdag és kifejező képeket készíthet nagy látószöggel.

6. Tiszta, fényes, széles képarányú VGA mozgóképek készítése – ideális nagy képernyőn való megtekintéshez
Azonkívül, hogy normál VGA (640 x 480) mozgóképeket rögzítenek 30 kép/mp sebességgel, a TZ3 és TZ2 modellek, szélesvásznú VGA (848 x 480) mozgó felvételeket is készítenek 30 kép/mp sebességgel. Ezek a 16:9 képarányú videofelvételek különösen lenyűgöző hatást keltenek nagy, szélesképernyős televízión. Mindkét készülék a CCD összetett képpointkiolvasási technológiát használva automatikusan növeli az élő kép fényességét az LCD-n, ezáltal könnyebbé téve a fotózást gyenge megvilágítás esetén is. A Power LCD funkciónak köszönhetően, amely az LCD háttérvilágítását 40%-kal növeli meg, nem jelenthet problémát az sem, ha a szabadban, tűző napsütésben akarunk fotózni. A „High Angle” (nagy nézési szög) mód pedig, melyet külön gomb lenyomásával könnyen és gyorsan lehet elérni, a kijelzőn lévő képet könnyen láthatóvá teszi, amikor a fényképezőgépet a magasba, például tömeg fölé emeljük. A CCD összetett képpontkiolvasási technológiájn alapuló módszer fokozza a rögzített kép fényességét, így a megjelenített kép tiszta, világos és gyönyörű.

A DMC-TZ3 ezenkívül egy kivételes funkciót is kínál, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza és egyidejűleg megjelenítse a videofelvétel kilenc egymást követő képkockáját indexképek formájában, ami hasznos lehet, például mozdulatsorok elemzésénél, mint például egy golf- vagy teniszütő lendítése.

7. Funkciók sorát kínálják a tökéletes útitársak
A kiemelkedő alaptulajdonságokon túl az utazóbarát funkciók egész sora teszi a TZ3 és TZ2 modelleket ideális útitárssá. A kamera méretét lecsökkentettük, hogy divatosabb és kompaktabb legyen, és az objektív sapkája beépítésre került a kamera testébe, amely így automatikusan védelmezi is az objektívet.

A TZ3 és a TZ2 ezen kívül az új Clipboard (jegyzettömb) funkcióval is rendelkezik, amelynek segítségével a kamera hasznos információkat tárolhat az utazás során. Például gyorsan és egyszerűen lefotózhat egy térképet vagy vasúti menetrendet, és megnézheti, ha később szüksége van rá. A felvételkészítési módok számos fajtája, például az új Pet (kisállat) és Sunset (naplemente) módok is megkönnyítik a gyönyörű fotók készítését különböző fényképezési helyzetekben. Amikor az opcionálisan megvásárolható vízálló tokkal, a vízalatti motívumprogramot választva használja, a készülék olyan optimális automatikus beállításokkal dolgozik, amelyekkel a vízben lévő tárgyakat és állatokat gyönyörűen, természetes színekben tudja megörökíteni.

A további nagyszerű utazási funkciók közé tartozik a Travel Date Setting (utazási dátumok beállítása), amely miután beállította az elindulása időpontját, a képeket időrendi sorrendben rögzíti és jeleníti meg, illetve a World Time Setting (világidő beállítás), amellyel a világ 74 helyszínének helyi idejét, illetve dátumát állíthatja be.

8. Az élvezetnek nincs vége a fotózás befejezésével
Az új „TZ”-sorozatú fényképezőgépekkel a fotózás élvezete nem ér véget a napi fényképek elkészítésével. Az egyik további funkció, ami kiszélesíti a fotózás élményét, a közvetlen nyomtatás mód. Kiválasztásához egyszerűen fordítsa el az üzemmódválasztó tárcsát a fényképezőgép tetején. Ezután egy USB-kábel segítségével kösse össze a készüléket egy Pictbridge kompatibilis nyomtatóval, és máris nyomtathatja a felvételeket. Nyomtassa ki az összes elkészült felvételt, vagy csak a kedvenceit; készítsen egyetlen példányt, vagy amennyit csak akar. Amikor elfordítja az üzemmódválasztó tárcsát, a kiválasztott mód megjelenik az LCD-n. Így választhat a felvétel, lejátszás vagy közvetlen nyomtatás módok közül anélkül, hogy levenné szemét a fotótémáról.

Érdekes még az új Dátumbélyegző funkció is. Azonkívül, hogy megmutatja, mikor készült a fénykép, a TZ3/TZ2 azt is kijelzi, az utazás hányadik napján készült a felvétel. Ha a családban csecsemő van, a felvételeken az életkorát már hónapokban is feltüntetheti, miután a felvételeket elkészítette*. Ezek a dátumok, amelyek hasznosak lehetnek a fotóalbum összeállításakor, rábélyegezhetők a fotókra, akár saját maga nyomtatja ki őket, akár fotólaborral dolgoztatja ki őket.

Az opcionális Panasonic DMW-SDP1 HDTV-fotólejátszó segítségével könnyedén állíthat össze Lumix képeiből diabemutatót, és jelenítheti meg 1080i nagy felbontásban HD-televízión. A fotólejátszót komponensvideo-kábellel TV-hez csatlakoztatva, és a fényképezőgép által használt SD- vagy SDHC-memóriakártyát a fotólejátszó SD-/SDHC-kártyanyílásába helyezve a képeket nagy képernyőn tekintheti meg családtagjaival vagy barátaival együtt, legyen szó akár nagyobb társaságról. A Lumix fényképezőgépekhez hasonlóan a DMW-SDP1 Venus Engine III képfeldolgozó elektronikát tartalmaz, amely rendkívül gyors léptetést tesz lehetővé egyik diaképtől a másikig. Lehetővé teszi továbbá a széles képarányú VGA (848×480) videofelvételek** visszajátszását is, amelyek teljesen kitöltik a 16:9-es képernyőt.

A szórakoztató elektronika területén megszerzett hatalmas tapasztalatának felhasználásával a Panasonic minden erőfeszítést megtesz egy új fotográfiai kultúra létrehozására, innovatív, nagy teljesítményű fényképezőgépek és más fejlett digitális képalkotási eszközök létrehozásával. *Amikor a dátum a fotóra kerül, a fotót a készülék automatikusan átméretezi 3 megapixelesre, vagy az eredeti méretet tartja meg az ennél kisebb fotók esetében. Azonban választhatja azt is, hogy elmenti vagy felülírja az eredeti képet.
**Lumix fényképezőgéppel készített felvételek