Olympus E-410 és E-510

0

Az Olympus DSLR-ek belépő szintjét képviselő E-410 a világ jelenlegi legkisebb és legkönnyebb digitális tükörreflexes fényképezőgépe. A gyártó folytatja az E-sorozatban megkezdett, 4/3-os rendszerre épülő hagyományokat, így a készülék 17,3 x 13 mm-es, 10,9 megapixeles Live MOS érzékelőt kapott, melyből 10 megapixelt hasznosít képalkotásra. Az érzékelő előtt az Olympus jól bevált ultrahangos poreltávolító megoldását (Super-sonic Wave Filter) találjuk, amely a szenzorra rakódott apróbb szennyeződéseket igyekszik eltávolítani, de a hatékonyság növelése érdekében erősebb ultrahangos vibrációkat alkalmaznak.

Az E-410 kialakításának köszönhetően, ebben a gépben is megtalálható a Live View szolgáltatás, azaz a hátsó LCD monitor a kép komponálása közben élőképet is ad. A kép nagyítható is a kijelzőn, mégpedig 7x méretig, így könnyebben ellenőrizhető a beállított élesség. A HyperCrystal LCD mérete 2,5”, felbontása pedig 230 000 képpont. Az élőkép laposabb szögekből (176 fok) is jobban látható, mint az elődnél. Felületének világosságát 20%-al növelték.

A fényképezőgép keresőjén is változtattak. A penta-tükör kisebb mint például az E-500-ban a nagyítás mégis nagyobb (0,92x), mint az elődben. A szemkagylóban különleges lencsetagokat és bevonatokat alkalmaztak, melyek világosabbá és nagyobbá teszik a keresőnézetet.

Olympus E-410

Olympus E-410

Az Olympus E-410-et a gyártó legújabb TruePic III képfeldolgozó processzorával szerelték, amely nagyobb gyorsaságot ad a fényképezőgépnek. A sorozat sebessége 3 kép/mp, amely JPEG formátumban a memóriakártya beteltéig, RAW-ban max. 7 fotóig készíthető. A TruePic II processzor további képminőségbeli előnyöket is jelent az elődökhöz képest. Ilyen a továbbfejlesztett zajszűrés (Noise Filter III), amely jobban elkülöníti a valódi képrészleteket a zajtól, így hatásosabban szűri ki azt. Pontosabb élkereséssel vértezték fel a továbbfejlesztett részletkiemelő technológiát. Szintén a képminőség javítása a cél a Proper Gamma III, ami külön kezeli a világossági és a szín információkat, ezáltal jobb színvisszaadást biztosítva.

A fényképezőgép zárideje 60 -1/4000 között állítható, az alap vakuszinkron 1/180 mp. Az expozíciós beállításokat bízhatjuk az automatikára, de megtaláljuk a hagyományos rekesz- és záridő előválasztást, valamint a teljesen manuális módot is. Az érzékenység ISO 100 és 1600 között változtatható 1/3 Fé lépésközökben. A fénymérés 49-mezős és a megszokott Digital ESP, középre súlyozott és szpot (2%) módokon túl csúcsfény-érzékelős szpot és árnyék-érzékelős szpot mérésre is módunk nyílik. Az expozíció korrekció +/-5 Fé között lehetséges, 1/3-os lépésekben. A fehéregyensúly az automata beállítások mellett 7 előre programozott módban, vagy manuálisan használható, de Kelvinben is megadhatjuk (200-14000K) és +/- 7 lépésben finomhangolhatjuk.

Az Olympus E-410 a megszokott xD memóriák mellett támogatja a CompactFlash I és II kártyákat is. Alaptartozéka egy lítium-ion akkumulátor és egy töltő is. Méretei: 130 x 91 x 53 mm, tömege (akku nélkül) 375 g.

Olympus E-510

Olympus E-510

Az Olympus E-510 némileg nagyobb (136 x 92 x 68 mm) vázat kapott, amely a tömegét is növelte (460 g). Legfontosabb különbsége az érzékelő elmozdításán (Sensor-shift) alapuló képstabilizátor. A 4/3-os rendszerhez optimalizált stabilizátor a gyártó ígérete szerint akár az ideálistól 4 fényértékkel hosszabb záridőknél is éles képet biztosít.

Az Olympus E-410 és E510 főbb tulajdonságai:

  • 10 megapixeles Live MOS érzékelő (4/3-System)
  • Továbbfejlesztett ultrahangos poreltávolítás (SSWF)
  • Beépített szenzor-stabilizátor (E-510)
  • TruePic III képfeldolgozó processzor
  • Élőképes LCD (7x nagyíthatósággal)
  • 2,5” LCD kijelző
  • ISO 100-1600 érzékenység (1/3 Fé lépésenként)
  • 49-mezős fénymérés
  • Világosabb, jobb nagyítású kereső
  • 3 kép/mp sorozat, a memóriakártya beteltéig (JPEG)
  • CF I, II és xD memóriakártyák támogatása
  • Lítium-ion akkumulátor és töltő (E-410: kb. 500 fotó, E-510: kb. 650 fotó)
  • Kis méret, és tömeg

sajtóközlemény:

A nagy dolgok kis csomagban érkeznek
Az Olympus E-410: Hihetetlenül kompakt és könnyű digitális tükörreflexes fényképezőgép, élőkép előnézeti funkcióval

Hamburg, 2007. március 5. – Az Olympus E-410 kivételes kompaktságában, modern technológiájában és kimagasló teljesítményében egyedülálló. Az E-400 utódja a világ egyik legkompaktabb digitális tükörreflexes fényképezőgépe élőkép előnézeti funkcióval. A fotósok kihasználhatják a kivételes mobilitás előnyeit, továbbá a képek megkomponálása a legtöbb digitális tükörreflexes fényképezőgéppel ellentétben már nem csak a keresőre korlátozódik, mivel a képek közvetlenül a 2,5”/6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn is megkomponálhatóak. A NégyHarmad szabvány kompatibilitásának köszönhetően objektívek és egyéb tartozékok páratlan választéka áll a felhasználók rendelkezésére, melyek bővítik az alkalmazási lehetőségeket. Mindeközben az új, professzionális minőségű Live MOS szenzor 10 megapixeles, nagyfelbontású képek készítését teszi lehetővé bármilyen körülmények között. Szintén új a képfeldolgozó rendszer, amely alacsony zajszintet biztosít. Nagymértékben tökéletesíti a képminőséget. Az Olympus, mint a Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer feltalálója, a többi E-System modelljéhez hasonlóan, természetesen az Olympus E-410 készülékben is alkalmazza a szabadalmazott pormentesítő rendszerét. Ezáltal a felhasználónak nem kell aggódnia a por káros hatási miatt.

Kivételes kompaktság és modern technológia
A világ egyik legkisebb és legkönnyebb digitális tükörreflexes fényképezőgépe élőkép előnézeti funkcióval, az E-410 határozott előnyöket kínál a fotósok számára. Az ultra kompakt objektívek széles választékával kombinálva, a felhasználó gyakorlatilag akadálytalan mobilitást élvezhet. Ezért ideális hosszú utazások, vakációk, kiküldetések alkalmával, vagyis szinte bármilyen helyzetben, amikor egy nagy, terjedelmes fényképezőgép felszerelés hátrányosan befolyásolhatja a felvételkészítési lehetőségeket.

Az élőkép előnézeti funkció, autofókusz (AF) és manuális élességállítás (MF) üzemmódban is elérhető, ami lehetővé teszi a képek megkomponálását közvetlenül a 2,5”/6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn. Az AF funkció egyszerűen, az AEL/AFL gomb megnyomásával aktiválható, aminek hatására a tükör leereszkedik, majd az AF mérés végeztével azonnal vissza is emelkedik. Mindeközben az MF opció lehetőséget nyújt a képek élességének kiválóan pontos beállításához az LCD kijelzőn, 6x-os vagy 10x-es nagyításban. Ezért ideálisan alkalmazható makró fotózáshoz.

A fényképezőgép fejlesztése során különös figyelmet kapott a teljesítménynövelés és a képzaj további csökkentése. Az új képfeldolgozó rendszer és szenzor alkalmazásának köszönhetően az Olympus legújabb modellje fantasztikusan tiszta, 10 megapixeles képeket produkál pontos színreprodukcióval, és gyorsabb feldolgozási sebesség, továbbá alacsonyabb fogyasztás jellemzi: 3fps sebességgel hét sorozatkép készíthető RAW puffer üzemmódban.

Kiváló kezelhetőség
A szinte minden professzionális kívánalomnak megfelelő E-410 bizonyíték arra, hogy a nagy teljesítmény nem feltétlenül jelent egyet a bonyolult kezeléssel. A beállítható expozíció-vezérlési opciók sokasága mellett, beleértve a korlátlan alkotási szabadságot garantáló manuális üzemmódot is, 32 felhasználóbarát program biztosítja az egyszerű kezelhetőséget minden körülmények között. Ezek között található Portré, Makró, víz alatti nagylátószögű illetve makró üzemmód, Makró és xD Panoráma. A fotósok kihasználhatják továbbá a különböző színes üzemmódok, és fekete-fehér szűrők előnyeit. Mi több, az élőkép előnézeti funkció segítségével közvetlenül az LCD kijelzőn jeleníthetőek meg és kezelhetőek az olyan beállítások, mint például az expozíció- vagy a fehéregyensúly-kompenzáció – így a fotósok kivételes kényelmet és vezérlési lehetőséget kapnak. A felhasználók különböző adattárolási lehetőségek közül választhatnak: az E-410 modell a CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyákkal is kompatibilis, ami lehetővé teszi a korábbi Olympus kompakt fényképezőgépekhez meglévő memóriakártyák további használatát. A fényképezőgép az egész kontinensen használható a tíz nyelven elérhető menü jóvoltából, amelyhez igény esetén további 15 nyelv tölthető le az Internetről.

A gombok és kezelőszervek intuitív elhelyezkedésének köszönhetően a fotósok szinte azonnal otthon érezhetik magukat. Az információ kijelző megjeleníthető haladó szintű, részletes formátumban, vagy válthatunk csak az alapinformációkra, ezért a kezdő felhasználók számára is nagyon felhasználóbarát. A fényképezőgép és a számítógép közötti gyors adatátvitelt 480 MBit/s-ig támogatja a nagysebességű USB interfész.

Tartozékok széles skálája
A Négyharmad szabvány kompatibilitásának köszönhetően felhasználók élvezhetik a szinte határtalan sokoldalúság előnyeit, amikor tartozékot választanak E-410 fényképezőgépükhöz. A szabványhoz egyre több gyártó csatlakozik, ami biztosítja az objektívek gyártók közötti kompatibilitását. Mindemellett az E-System tartozékok szinte teljes választéka használható ezzel a modellel. Ide tartoznak az első osztályú, közel telecentrikus felépítésű objektívek, amelyek a gyújtótávolságok teljes skáláját lefedik a halszemtől az ultrazoomig. Mivel a NégyHarmad szabványú objektívek kifejezetten a digitális fotózás szigorú követelményeihez illeszkedik, nagyobb rekesznyílással készíthetőek képek, és méretüket tekintve sem olyan nagyok, mint nem NégyHarmad szabványú társaik. Az E-410 hosszú élettartamú akkumulátorral működik, ami gondoskodik az erőforrással szemben támasztott igények kielégítéséről – akkor is, ha a fotózás elnyúlik. 40 méterrel a vízfelszín alatt is készíthetőek csodálatos felvételek PT-E03 búvártok használatával. A fotós ilyen esetekben is számíthat a világos élőkép előnézeti funkcióra, hogy az élmény még kielégítőbb legyen: Jobb és pontosabb kompozíciók exponálás előtt – iktassa ki a feltételes módot a víz alatti tükörreflexes digitális fotózásból.

A világ legkompaktabb, élőkép előnézeti funkcióval rendelkező digitális tükörreflexes fényképezőgépeként az E-410 két meggyőző érvvel is szolgál. A nagyteljesítményű szenzor és az alacsony zajszinttel bíró, gyors képfeldolgozó rendszer kombinációjával az ambiciózus fotósok kimagasló képminőségnek és a várakozásokat felülmúló, kiváló kezelhetőségnek néznek elébe – lenyűgöző mobilitás mellett. Az E-System család új, izgalmas tagja 2007. júniusában kerül az üzletek polcaira.

Az Olympus E-410 digitális tükörreflexes fényképezőgép fő jellemzői:

  • Könnyű és kompakt, élőkép előnézeti funkcióval
  • 10 megapixeles Live MOS szenzor
  • Új képfeldolgozó rendszer
  • Nagysebességű USB 2.0
  • 2,5”/6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző
  • Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer
  • Két memóriakártya nyílás (xD-Picture Card és CompactFlash)
  • 32 program (köztük 5 expozíció-vezérlési üzemmód, 7 kreatív és 20 expozíció-vezérlési program)
  • Beépített felpattanó vaku (GN 10)
  • 3 kép/másodperc sebességgel max. 7 sorozatkép készíthető RAW puffer üzemmódban
  • Egyérintéses fehéregyensúly
  • AF rögzítés funkció
  • Mélységélesség előnézeti funkció
  • 49 pontos digitális ESP fénymérés
  • Expozíció sorozat funkció
  • Információ kijelzés kezdő és haladó szinten
  • Részletes lejátszási információ kijelző hisztogrammal
  • A NégyHarmad szabványra épül
  • Opcionális PT-E03 búvártok beszerezhető

Olympus E-System objektívek*:

Csúcskategóriás professzionális objektívek

  • ZUIKO DIGITAL ED 7-14 mm (14-28 mm) 1:4.0
  • ZUIKO DIGITAL ED 35-100 mm (70-200 mm) 1:2.0
  • ZUIKO DIGITAL ED 90-250 mm (180-500 mm) 1:2.8
  • ZUIKO DIGITAL ED 150 mm (300 mm) 1:2.0
  • ZUIKO DIGITAL ED 300 mm (600 mm) 1:2.8

Professzionális objektívek

  • ZUIKO DIGITAL 11-22 mm (22-44 mm) 1:2.8-3.5
  • ZUIKO DIGITAL 14-54 mm (28-108 mm) 1:2.8-3.5
  • ZUIKO DIGITAL ED 50-200 mm (100-400 mm) 1:2.8-3.5
  • ZUIKO DIGITAL ED 8 mm (16 mm) 1:3.5 Halszem
  • ZUIKO DIGITAL ED 50 mm (100 mm) 1:2.0 Makró

Standard objektívek

  • ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm (28-84 mm) 1:3.5-5.6
  • ZUIKO DIGITAL 14-45 mm (28-90 mm) 1:3.5-5.6
  • ZUIKO DIGITAL ED 18-180 mm (36-360 mm) 1:3.5-6.3
  • ZUIKO DIGITAL 40-150 mm (80-300 mm) 1:3.5-4.5
  • Extra kompakt ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm (80-300 mm) 1:4.0-5.6
  • ZUIKO DIGITAL 35 mm Makró (70 mm) 1:3.5

* A zárójelbe tett adatok 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoznak

NégyHarmad szabvány
Az első, és jelenleg egyetlen nyitott, digitális tükörreflexes fényképezőgép szabvány. Ahogy a neve is utal rá, a NégyHarmad szabvány 4/3 típusú szenzort alkalmaz, amelynek mérete testreszabott cserélhető objektívek fejlesztését teszi lehetővé. Ezek az objektívek nem csak kisebbek és könnyebbek, de fénygyűjtő képességük is nagyobb, int a 35 mm-es fényképezőgépekhez gyártott objektíveké. Az Olympuson kívül, jelenleg a Kodak, a Fuji, a Sanyo, a Sigma, a Panasonic és Leica tagjai a NégyHarmad konzorciumnak.

Élőkép előnézet
A digitális tükörreflexes fényképezőgépek keresőjének használata mellett más alternatívát is kínál. Az objektíven keresztül a szenzorra érkező kép közvetlenül a fényképezőgép LCD kijelzőjén jeleníthető meg. A kompakt digitális fényképezőgépek már évek óta alkalmazzák az élőkép előnézeti funkciót, a digitális tükörreflexes fényképezőgépeknél ez csak a közelmúltban vált lehetővé. A világon először az Olympus E-330 modell alkalmazta a folyamatos élőkép előnézeti funkció technológiáját.

Supersonic Wave Filter
Az objektívcsere alkalmával a digitális tükörreflexes fényképezőgépekbe kerülő por tönkreteheti a fotókat, ezért eltávolításuk elengedhetetlen. A Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer alkalmazásával ez a probléma kiküszöbölhető. Az átlátszó szűrő a fényképezőgép-zár és a CCD között helyezkedik el. Biztosítja, hogy a por ne kerüljön a CCD felületére. A porszemcsék a szűrőn rakódnak le, aktiválás esetén ultrahangos rezgéssel lerázódnak. Az Olympus alkalmazott először pormentesítő rendszert digitális tükörreflexes fényképezőgépekben.

HyperCrystal LCD
A félig áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb kontraszttal jelennek meg. 170°-os látószöget is lehetővé tesznek tükröződés és árnyékhatás nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Magabiztos, professzionális felvételek egyszerűen
Az Olympus E-510: Digitális tükörreflexes fényképezőgép élőkép előnézeti funkcióval és képstabilizátorral, az egyszerű és tiszta felvételekért

Hamburg, 2007. március 5. – Előrelátó, professzionális konstrukció, és a modern technológia integrációja: Az Olympus E-510 modell esetén a szolgáltatásokból nincs hiány. Az E-500 utódjával könnyebben komponálhatóak meg a képek, mivel a legtöbb digitális tükörreflexes fényképezőgéptől eltérően, élőkép előnézeti funkcióval rendelkezik, ami a 2,5”/6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn jeleníthető meg. Az Olympus a fényképezőgépbe beépített képstabilizátorral ismét bebizonyította, hogy élen jár az új technológiák fejlesztésében. Mivel a képstabilizátor közvetlenül a vázba van építve, nincs szükség költséges stabilizátorok beépítésére minden egyes objektívbe. Tapasztalja meg a jelentősen jobb eredményeket, amelyek az új, alacsony zajszintet biztosító feldolgozó rendszerrel érhetőek el – ezzel új színvonalra emelik a képminőséget. A többi E-System fényképezőgéphez hasonlóan, az Olympus ennél a modellnél is kiküszöbölte a por hatását: A 2003 –ban szabadalmazott Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer volt az első pormentesítő rendszer a piacon, a pormentesítő rendszer az E-510 modellben is tovább él. Mi több, az új Live MOS szenzor alkalmazása ebben a NégyHarmad szabványú fényképezőgépben 10 megapixeles, kiváló minőségű, részletes felvételek készítését teszi lehetővé.

Fejlett technológia a kiváló minőségű fotózásért
A felhasználónak nem kell kevesebbel beérnie, mint a legújabb képalkotó technológiával. A digitális fotózásban, a világ egyik vezető gyártójához méltóan, az Olympus képstabilizátort épített az E-510 vázba – ezért a többi digitális tükörreflexes fényképezőgéptől eltérően nem szükséges minden objektívbe képstabilizátort helyezni. Használja ki a lassú expozíciók, és nagy nagyítások alkalmazása esetén, a fényképezőgép bemozdulása által okozott, életlenség elleni védelmet. Ne kockáztasson éles helyzetekben, ha nincs kéznél állvány. Ami az életlenség elleni védelemhez szükséges, az be van építve az E-System új, nagyteljesítményű modelljének vázába. Az új képfeldolgozó rendszer jóvoltából élvezhet az élethű színreprodukciót és a kivételesen alacsony zajszintet.

Az élőkép előnézeti funkció új és izgalmas irányba tereli a digitális tükörreflexes fotózást. A képélesség példátlan: Mivel manuális fókusz üzemmódban az élőkép 6x-os vagy 10x-es nagyításban jeleníthető meg a 2,5”/6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn, garantált a képek élessége. Az automatikus élességállítás az AEL gomb egyszeri megnyomásával elvégezhető: A tükör gyors felemelkedése, majd leereszkedése lehetővé teszi az AF mérést – és máris megkezdhető a felvételkészítés. Mindemellett a kiváló képfeldolgozási sebességnek köszönhetően 3fps sebességgel hét sorozatkép készíthető RAW puffer üzemmódban, így nincs ok aggódni az elmulasztott lehetőségek miatt.

Kényelem és vezérelhetőség
Kényeztesse magát az okos tervezés egyszerű kényelmével. A közvetlenül az LCD kijelzőn elvégezhető expozíció- és fehéregyensúly-kompenzáció segítségével pillanatok alatt elérhető a megfelelő fényerő és színbeállítás. A hisztogram funkció lehetővé teszi a kivételesen pontos expozíció-vezérlést. Az E-510 páratlan, nem csak a professzionális fotósok igényeinek felel meg, a számos manuális beállítási lehetőségével – de 18 különböző, egyszerűen használható program is rendelkezésre áll, mint például a Makró és az xD Panoráma, melyek gyakorlatilag bárki számára lehetővé teszik a készülék használatát. A színes üzemmódok és a fekete-fehér szűrők további alkotási lehetőségeket kínálnak.

Az E-510 adattárolási lehetőségei között megtalálhatóak az xD-Picture Card és CompactFlash memóriakártyák – így az Olympus kompakt fényképezőgépekről áttérő felhasználók tovább használhatják meglévő xD-Picture Card memóriakártyáikat, amelyekkel az xD Panoráma üzemmód is működik. A menü 10 nyelven érhető el, és további 15 tölthető le az Internetről, így az E-510 bárki számára érthető, anyanyelvétől függetlenül. A nagysebességű USB csatlakozófelület extra gyors adatátvitelt biztosít számítógépre vagy fotónyomtatóra. Nyugodt lehet afelől, hogy a legbizonytalanabb helyzetekben is biztosított a kiváló eredmény: az automatikus sorozat funkcióknak köszönhetően az E-510 három fehéregyensúly és expozíció sorozatkép készítésére alkalmas, továbbá öt élesség beállítással is készíthető sorozat. A sorozatképek közül kiválasztható a legmegfelelőbb. Mindez növeli a jó felvételek készítésének esélyét, a mozgás bizonytalanságának lehetséges kompenzálásával.

Tartozékok széles választéka
Az E-510 a hosszú élettartamú akkumulátornak köszönhetően komoly E-System digitális tükörreflexes fényképezőgép – ami azt jelenti, hogy az E-System tartozékok szinte teljes választékával kompatibilis. Ebben a NégyHarmad szabványra épülő, példaértékű tartozékkínálatban találhatóak közel telecentrikus felépítésű objektívek is – amelyek kifejezetten a digitális fotózás speciális igényeinek megfelelően optimalizáltak, így tökéletes színeket, élességet és fényerőt biztosítanak a sarkoktól a szélekig. Duskáljon az objektívek, vakuk és egyéb tartozékok rugalmas és széles választékában.

Az Olympus E-510 az Olympus képalkotási kiválóság és pontosság iránti elkötelezettségének legújabb példája. Az élőkép előnézeti funkció a beépített képstabilizátor és az új rendszer összességében javítják az eredményt. Ez a digitális tükörreflexes fényképezőgép a maximumot nyújtja a professzionális minőségű fotózásban. Az E-System új, tiszteletre méltó tagja 2007. júliusában kerül forgalomba.

Az Olympus E-510 digitális tükörreflexes fényképezőgép fő jellemzői:

  • Digitális tükörreflexes fényképezőgép beépített képstabilizátorral
  • 10 megapixeles Live MOS szenzor
  • Élőkép előnézeti funkció
  • Új képfeldolgozó rendszer
  • Nagysebességű USB 2.0 csatlakozófelület
  • 2,5”/6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző
  • Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer
  • 28 expozíció-vezérlési program (köztük 5 expozíció-vezérlési üzemmód, 5 kreatív üzemmód és 18 program)
  • Beépített felpattanó vaku (GN 10)
  • 3fps sebességgel hét sorozatkép készíthető RAW puffer üzemmódban
  • AF rögzítés funkció
  • Mélységélesség előnézet
  • Automatikus sorozat (expozíció, fehéregyensúly, élesség)
  • Részletes lejátszási információ kijelző hisztogrammal
  • A NégyHarmad szabványra épül, így kompatibilis a rendszertartozékok szinte teljes skálájával

Olympus E-System objektívek*:

Csúcskategóriás professzionális objektívek

  • ZUIKO DIGITAL ED 7-14 mm (14-28 mm) 1:4.0
  • ZUIKO DIGITAL ED 35-100 mm (70-200 mm) 1:2.0
  • ZUIKO DIGITAL ED 90-250 mm (180-500 mm) 1:2.8
  • ZUIKO DIGITAL ED 150 mm (300 mm) 1:2.0
  • ZUIKO DIGITAL ED 300 mm (600 mm) 1:2.8

Professzionális objektívek

  • ZUIKO DIGITAL 11-22 mm (22-44 mm) 1:2.8-3.5
  • ZUIKO DIGITAL 14-54 mm (28-108 mm) 1:2.8-3.5
  • ZUIKO DIGITAL ED 50-200 mm (100-400 mm) 1:2.8-3.5
  • ZUIKO DIGITAL ED 8 mm (16 mm) 1:3.5 Halszem
  • ZUIKO DIGITAL ED 50 mm (100 mm) 1:2.0 Makró

Standard objektívek

  • ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm (28-84 mm) 1:3.5-5.6
  • ZUIKO DIGITAL 14-45 mm (28-90 mm) 1:3.5-5.6
  • ZUIKO DIGITAL ED 18-180 mm (36-360 mm) 1:3.5-6.3
  • ZUIKO DIGITAL 40-150 mm (80-300 mm) 1:3.5-4.5
  • Extra kompakt ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm (80-300 mm) 1:4.0-5.6
  • ZUIKO DIGITAL 35 mm Makró (70 mm) 1:3.5

A zárójelbe tett adatok 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoznak

NégyHarmad szabvány
Az első, és jelenleg egyetlen nyitott, digitális tükörreflexes fényképezőgép szabvány. Ahogy a neve is utal rá, a NégyHarmad szabvány 4/3 típusú szenzort alkalmaz, amelynek mérete testreszabott cserélhető objektívek fejlesztését teszi lehetővé. Ezek az objektívek nem csak kisebbek és könnyebbek, de fénygyűjtő képességük is nagyobb, mint a 35 mm-es fényképezőgépekhez gyártott objektíveké. Az Olympuson kívül, jelenleg a Kodak, a Fuji, a Sanyo, a Sigma, a Panasonic és Leica tagjai a NégyHarmad konzorciumnak.

Élőkép előnézet
A digitális tükörreflexes fényképezőgépek keresőjének használata mellett más alternatívát is kínál. Az objektíven keresztül a szenzorra érkező kép közvetlenül a fényképezőgép LCD kijelzőjén jeleníthető meg. Míg a kompakt digitális fényképezőgépek már évek óta alkalmazzák az élőkép előnézeti funkciót, a digitális tükörreflexes fényképezőgépeknél az csak a közelmúltban vált lehetővé. A világon először az Olympus E-330 modell alkalmazta a folyamatos élőkép előnézeti funkció technológiáját.

Supersonic Wave Filter
Az objektívcsere alkalmával a digitális tükörreflexes fényképezőgépekbe kerülő por tönkreteheti a fotókat, ezért eltávolításuk elengedhetetlen. A Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer alkalmazásával ez a probléma kiküszöbölhető. Az átlátszó szűrő, a fényképezőgép-zár és a CCD között helyezkedik el. Biztosítja, hogy a por ne kerüljön a CCD felületére. A porszemcsék a szűrőn rakódnak le, ami aktiválás esetén ultrahangos rezgéssel lerázza. Az Olympus alkalmazott először pormentesítő rendszert digitális tükörreflexes fényképezőgépekben.

HyperCrystal LCD
A félig áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb kontraszttal jelennek meg. 170°-os látószöget is lehetővé tesznek tükröződés és árnyékhatás nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Képstabilizátor
Elektromechanikus rendszer, amely megakadályozza a fényképezőgép bemozdulása által okozott életlenséget, ami különösen hasznos hosszú gyújtótávolságok esetén. A fényképezőgépben gyro-szenzorok érzékelik a bemozdulást, majd ultrahanghullám vezérli a szenzort, amely kompenzálja a fényképezőgép bemozdulását. Mivel a képstabilizátor a fényképezőgépbe van beépítve, a vázra csatlakoztatott minden objektívvel működik.